husqvarna_svartpilen_801_2




Cestovní enduro Ducati Strada Aperta

V Itálii se podařilo před několika dny zachytit tuto novou Ducati Strada Aperta („Otevřená cesta“) ještě s nalepeným maskováním zakrývající části kapotáže a světel. Tato dukatka se připravuje na svojí oficální premiéru, která proběhne na milánské show EICMA v první polovině listopadu 2009. - AKTUALIZOVÁNO

Aktualizace - na začátek jsme přidali pár nových fotek, na kterých je vidět třeba zajímavý digitální plně panel a řešení bočních schránek v kapotáži. Každopádně se máme na co těšit a v redakci už netrpělivě oprašujeme letenky do Milána, kde by se 9. listopadu v předvečer výstavy měly tyto novinky oficiálně objevit.


Podle všeho to vypadá, že se Ducati začíná stále více pouštět i do jiných segmentů motocyklového odvětví než jsou jen supersporty a naked. Ostatně to před časem prohlásil i majitel této značky Claudio Domenicali. Známé jsou již zrealizovné motardy, nebo třeba cruiser Vyper (1400ccm, 170ks), který byl již spatřen v boloňské továrně na zkouškách.
Že se bude jednat o vcelku povedený stroj již v základu nastiňuje i to, že bude vybaven brzdovým systémem ABS, na kterém Ducati momentálně spolupracuje s firmou Bosch a Brembo, na jedné z fotek je patrné ovládání vyhřívaných rukojetí, blinkry jsou nakonec umístěny v krytech před řidítky.
Evidentně jde o skutečný motocykl a né jen koncepci na papíře, máme se tak v listopadu na co těšit. Z různě posbíraných neoficiálních údajů by motor, uložený v rámu podobného z Monstera, měl být vodou chlazený Testastretta Evoluzione 1098ccm a nebo možná větší 1198ccm převzatý ze supersportů, výkon se odhaduje na 120 koní a hmotnost by se měla pohybovat mezi 200 - 210kg. Základní verze bude mít přední vidlice Marzocchi osazené tlumiči Ohlins a přípatková verze „S“ bude mít komplet předek Ohlins a navíc s bonusem v podobě karbonových doplňků.
Strada Aperta by se bez váhání mohla postavit konkurenční již zavedené KTM990 SMT. Ducati rozhodně připravuje pro její fanoušky další nesnadnou volbu, který z řady nabízených motocyklů si vybrat. Strada Aperta je zaměřena více na komfort a paktičtější každodenní využití než je u této značky obvyklé.
Stejně tak ale jako většina výrobců motocyklů, i Ducati zdražuje a cena této novinky se zřejmě nedostane pod 12500 Eur.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist