husqvarna_svartpilen_801_2




Anatomie rychlosti v muzeu Ducati

Zajímá vás aerodynamika? Pokud byste měli cestu do Boloně, koukněte do muzea značky Ducati, tam mají do konce října speciální výstavu na tohle téma.

Je běžné, že muzea mívají výstavy na určité téma. Většinou se ale týká nějaké historické události, proto nás docela zaujalo tahle – Anatomy of Speed. Ta se samozřejmě taky zaobírá historií, ale je zaměřena především na současné způsoby toho, jak zlepšit efektivitu motocyklu ve snaze přidat na rychlosti, a teda na aerodynamiku. Jak víme z MotoGP, v téhle oblasti má Ducati opravdu hodně zkušeností.

Samotná exhibice byla otevřena na konci května a pásku přestřihávali tovární jezdci MotoGP týmu, šéf závodního oddělení Luigi Dall´Igna, CEO celé Ducati Claudio Domenicali a mnozí další, takže sami vidíte, jak je to pro italského výrobce prestižní záležitost. Čeká vás přehled různých vývojových programů a řešení za dlouhé roky závodění, historie aerodynamiky je zprostředkována fotografiemi i pohyblivými obrázky. Nechybí samozřejmě praktické ukázky včetně kapotáže z MotoGP. Za nás docela zajímavý projekt, který si můžete v muzeu Ducati prohlédnout až do 8. října. Vstupné je 17 eur pro dospělého, otevřeno je denně kromě středy od 9 do 18 hodin.

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 15 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
juryna007 přispěl 3 Kč
pernik92 přispěl 3 Kč
Normik přispěl 3 Kč
Riksa přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist