yamaha_demo_tour




Doprovodný program na Motosalonu

Ani napříč Evropou šířící se epidemie virového onemocnění naštěstí nezastavila tolik oblíbený Motosalon, který dnešním třetím dnem vstoupil do své druhé poloviny. Nových krásných motorek, doplňků a příslušenství je tu k vidění opravdu hodně. Pro zpestření a odreagování po celou dobu výstavy běží bohatý doprovodný program pro letošek obohacený o zajímavé novinky.

Kapitoly článku

Asi největší novinkou je soutěžní výstava motocyklových staveb a přestaveb nesoucí název Czech Custom Grand Prix, která se koná v pavilonu F. A že je rozhodně na co se dívat! Vystavené stroje jsou rozděleny do deseti kategorií, od upravených skútrů a Pionýrů, až po dlouhé choppery a lowridery poháněné dvoulitrovými vidlicovými dvouválci. Café racery, scramblery, streety, old schooly… Hojně zastoupené jsou přestavby oblíbených Vespiček. Zajímavou novinkou je samostatná kategorie přestaveb motocyklů značky Indian. Předání ocenění nejlepším přestavbám v soutěžních kategoriích proběhne v neděli 13:30 - 15:00 v přízemí na pódiu pavilonu F. Rozhodně doporučujeme si tuto ryzí motocyklovou krásu nenechat ujít.

Stálicí doprovodného programu na Motosalonu jsou ukázkové jízdy Moto Gymkhany, což je zjednodušeně řečeno slalom na motorkách mezi kužely. Jízdy gymkhanerů můžete sledovat v pravidelných časech na volné ploše. Některé z prvků Moto Gymkhany jsou téměř totožné s prvky využívanými při výcviku v motoškolách.

Další atraktivní novinkou, a navíc adrenalinovou záležitostí, je soutěž motocyklových kaskadérů Czech Stunt Grand Prix. V pátek proběhla samotná kvalifikace a vyhlášení výsledků v kategorii amatér, kterou vyhrál náš kaskadér Roman Kostelecký.

V neděli od 09:00 do 15:00 se pak uskuteční finále kategorie profesionál a slavnostní vyhlášení výsledků v pavilonu F. Komu voní kouř od spálených pneumatik, a má rád jízdu po zadním kole, je tu správně.

Pro ty, kteří se místo nečinného přihlížení raději svezou, jsou určeny po celou dobu výstavy testovací jízdy na skútrech Honda a Piaggio. Možnost vyzkoušet si na vlastní kůži modely Forza či nejprodávanější PCX určitě není k zahození.

Během celého dne člověk pěkně vyhládne. A proto přijde vhod další super novinka v rámci doprovodného programu – Burger Aréna. Najdete ji lehce už podle čichu, kdy vás vůně zavede až ke kulatému pavilonu Z. Tady na vás čeká velké množství stánků a foodtrucků s Burgerovými pochoutkami, takže hlady rozhodně nebudete. Myšleno je i na ty, kteří hovězí maso nemusejí. U každého stánku dostanete při koupi burgeru lísteček, jehož vhozením do uzavřeného boxu můžete ocenit jednotlivé prodejce, pokud vám od nich burger chutnal. Jako „nejhladovější“ člen redakce jednoznačně tento počin pořadatelů fakt chválím, pochutnal jsem si moc.

Co všechno lze s motorkou dělat předvádí na venkovní ploše i letos motocyklový instruktor Míra Lisý. I když jej v Brně vídávám pravidelně, nikdy si jeho show nenechám ujít. A protože počasí venkovnímu řádění úplně nepřeje, stačí se přemístit na náš stánek, kde probíhají pravidelné workshopy.

S jízdou na motorce úzce souvisí poskytnutí první pomoci při nehodě, o čemž se návštěvníci mohli dozvědět v rámci přednášek Policie ČR a Vojenské Policie, včetně praktických ukázek první pomoci na našem stánku.

Téma „bezpečnost“ je tu hodně časté slovo, a svým dílem k němu přispívá i Lukáš Pešek, který je tváří projektu „Nechoď za svůj LIMIT“, ve kterém upozorňuje na časté příčiny dopravních nehod motorkářů.

Se svými zážitky se s vámi rádi podělí během pravidelných besed na našem stánku Motorkáři.cz závodníci a cestovatelé. Michal Vaněk vypraví, jaké to je projet celou Afriku na Hondě Transalp 700 z Maroka až do Jihoafrické republiky. K vypravění si můžete posloužit dobrým šálkem kávy zdarma.

S motocykly je úzce spjatá i oblast sportu a možnost potkat se na živo s některým z úspěšných českých sportovců je skvělým zážitkem. Nejčastějším tématem je bezesporu Dakar a na našem stánku se o něm rozpovídala například Gabriela Novotná, Milan Engel a tým MRG a nechyběl také Honza Brabec. Vystřídali se tu také silničáři Jakub Kornfeil nebo Ondra Ježek.

Na úplný závěr letošního ročníku Motosalonu budou v neděli od 15:45 do 16:00 v pavilonu F prezentovány výsledky ankety Motocykl roku 2020. Všem, co ještě nestačili na veletrh dorazit, doporučujeme si pár hodin času udělat. Atmosféra je tu skvělá a krásných motorek, užitečných doplňků a dobrého jídla je tu pro všechny dost.

 

Informace o redaktorovi

František Hadt - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KALUP přispěl 6 Kč
Syste přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist