yamaha_demo_tour




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Pancik (0) napsal 17.07.2015 v 23:13

Nápad se mi líbí a uvažoval jsem o tom, ale nekoupím si to z jednoho důvodu.
Píšete, že čtečku budou vlastnit i Bazary...
To je ten důvod proč o tuhle vychytávku nestojím. Kdyby čtečky měla jen policie, budiž a jdu do toho.
Jakmile bude vlastnit čtečky více firem, bazary, servisy tak se vždy najde někdo kdo tu kradenou motorku za nějakej peníz projede a vyčistí.
Žijeme v ČR, tady se vše ojebává a pokud si nějakej majitel bazaru bude moci přilepšit tím, že kradenou motorku očistí tak věřte tomu, že to tak bude dělat více lidí.

Z85 (1) napsal 12.03.2015 v 09:22

Na datatag jsem narazil az letos na motosalonu.Za tu cenu me to presvedcilo.Uz jsem o jednu masinu prisel a nechci prijit znova.Zamcene riditka, zamek na pr.kotouci a retezem privazana k lampe.Mel jsem ji pojistenou, takze jsem mohl vybirat nastupce, protoze bylo z ceho.Nicmene nic nezabrani smejdovi vzit si co se mu libi.Ani datatag, gps lokator a sebelepsi zamek.Ale vedomi, ze se kradeny dil muze dohledat a treba i podle nej takovyho smejda usvecit, rad tehle firme prispeju

Datatag (2) napsal 13.03.2014 v 21:58

Oficiální spuštění prodeje proběhlo na Motosalonu v Brně. Kdokoliv má zájem o bezpečnostní systémy Datatag, využijte speciální nabídky na motorkari.cz (25% sleva!!) nebo napiště přímo nám na info@datatag.cz.

Mlsoun13 (-2) napsal 13.03.2014 v 07:15

sem tam 1.3.2014 volal a prej ještě datatag lidem nenabízejí

Ond3x (21) napsal 08.03.2014 v 19:11-1

Zamknu řízení, jeden zámek na kolo, druhým zámekm k něčemu pevnému přicvaknu. Neumývat a parkovat vedle hezčí motorky. Hotovo

Richia (2) napsal 06.03.2014 v 13:19

Si delate srandu ;) Kdyz je totak neviditelne, jakto ze jde cist? Neni to spise o tom, ze pokud si zlodej poridi ctectu tohoto "neviditelneho" kodu, da se tento kod odstranit?
Otazka zni, jestli se to tomu zlodeji vyplati, takto osetrenou motorku, ukrast.
Osobne bych rekl, ze kradezi se nezabrani.

Datatag (2) napsal 04.03.2014 v 15:10+1

Díky Dajosi za objednávku a jen poopravím cenu, která potěší =2240,- CZK je konečná cena pro členy motorkari.cz (slevy 25%) Cena na veletrhu pro ostatní zájemce je 2390,- CZK (platí jen na veletrhu v Brně!)
tak tedy Motorkáři CZ máte cenu 2240,- CZK do 31.3.2014 s voucherem Zdraví tým DATATAG.cz

dajos (123) napsal 03.03.2014 v 22:33+2

Právě jsem udělal objednávku a využil akci pro registrované zde na portále - cena 2390,- Kč (sleva 25%), možno nainstalovat si sám. Obě informace platné do 31.3.2013. Podle mě zajímavá nabídka.

Kupon je mozne vytisknout zde a uplatnit ho na stanku Datatag na Motosalonu
//www.motorkari...a-10-sterboholy.html

Penguin (0) napsal 02.03.2014 v 10:24

Čím více zabezpečení, tím lépe vč. pojištění. Takže jsem pro! I když mi někdo sleví pojistku, proč ne...

PBM2 (114) napsal 02.03.2014 v 09:53

To DucS: máš recht v tom, že když je motorka na kousky rozebraná, s ní samotnou už nic nenaděláš. Ale 1) Pokud najdou její části, zjistí případného překupce kradených součástek nebo celých motorek nebo zloděje, navíc je vyšší pravděpodobnost, že se z toho žádný z nich jen tak nevylže. 2) Už ten fakt, že jsi svoji motorku takto označil a každému to dal najevo přítomností oné nálepky na kapotě (záměrně neříkám zabezpečil), může případného zloděje odradit od pokusu ji ukrást. 3) Pokud by pojišťovna přihlížela k faktu, že jsi použil tento systém a zohlednila to ve výšce pojistky, tak je to taky plus, ne? Své peníze bys dostal a navíc bys nemusel tolik platit, i kdyby ti ji nikdo nakrásně neukradl.

DucS (15) napsal 01.03.2014 v 21:19-1

Je to totální nesmysl... k čemu mi bude,když někde najdu svoje díly z rozebrané motorky? Radši si motorku pojistím.

Mlsoun13 (-2) napsal 01.03.2014 v 10:28+1

pokud díly s mikrotečkami koupíte někde na vrakovišti. Tak ID kod který tečky nesou bude v databázi vyřazený. Můžeš si tam prsknout další mikrotečku s aktivním ID.

LaraRacingTeam (1) napsal 28.02.2014 v 22:51-1+2

Zdravím, prozatím sleduji diskuze mužů a tak přidám i názor motorkářky Každá věc co může pomoci je OK! Řetěz, a to kterýkoli je jen dočasná ochrana, gps lokátory, hm, to je taky jen placebo, pokud mají "lapkové" rušičky a garáž s alarmem? Překonat se dá všechno. Pročetla jsem některé pasáže ze stránek Datatag UK a vidím, že se technologie DNA dá použít i na takové věci jako motorky, kola i auta. Je jasné, že je potřeba zapojit policajty a motivovat lidi. Chce to nějaký čas a pak věřím, že se to vyplatí. Já to rozhodně prubnu a poptám u mého prodejce Hondy v Letech. Od nich mám všechny motorky. Závěrem říkám, že zamykání řazení mám už ve třetím autě, ale jedno zloděj přesto ukradl, což neznamená, že jsem si ho do posledního nedala! Dala! Takže já tomu důvěru dám a informací mám dost Na Motosalon jedu a rozhodně se na Datatag podívám.

tribbe (8) napsal 28.02.2014 v 22:35-1+2

Já jsem teda rozhodně pro. Dost vás tady na to plive, ale stoprocentní jištění nemáte nikdo. Elektronika, mechanické zabezpečení... všechno jde obejít. Pokud to bude mít dobrou podporu, tak to musí aspoň částečně fungovat. Klidně si orašplujte kartery ať si je poznáte a nic vás to nestojí, ale tohle mi příjde jako dobrá cesta. I když to nebude stoprocentní, má to rozhodně víc pro než proti. A prosím všechny skeptiky o nějaký kontakt na ukrajinské vrakoviště, když tam skončí skoro všechny čórky. PS.: Nehltejte tak tu Novu, ne všechno je dobré, a ne všechno je na hovno

BaRT_Czech (45) napsal 28.02.2014 v 22:14+2

Mam pojištění (Kooperativa) jdu napsat kolik mi zlevní pokud přidám tuto technologii... odpověď z Koop sem napíšu .-)

PBM2 (114) napsal 28.02.2014 v 19:59+3

Každý tu má svůj kousek pravdy. Je víc, než pravděpodobné, že při běžné prohlídce na cestě silniční policista nebude pro tuto kontrolu ani vybaven a ani se o to nebude pokoušet, pokud to nebude vyloženě akce na kontrolu motorek jako takových (něco jako zátah na alkohol, na určitý kus povinné výbavy atd.). Ale v jedné věci to má rozhodně velké plus. Ono je jich víc. 1) I kdyby člověk nakrásně koupil nějaký díl z internetu a při kontrole na něj přišli, že je kradený, nebude s tím mít majitel problém, protože označená musí být celá motorka a to všemi těmi prvky, co jsou popsány v článku. 2) Pokud by se už motorka našla a zjistil se ten kód, je jistota navrácení majiteli podle registru. 3) Samotná nálepka na motorce není zajištění, ale vědomí, co krádež takto značené motorky může sebou nést, znalého zloděje, který si nebude chtít komplikovat život a vědomě riskovat prozrazení, odradí hned na začátku. Když je na motorce pořádný řetěz, taky se o její ukradení nebude snažit někdo, kdo se v tom vyzná a ví, že může čas, strávený překonáním takového zabezpečení, "věnovat" krádeži jiného kousku. A u takové nálepky bych to přirovnal vzdáleně k pískování skel u aut nebo nálepky o mechanickém zabezpečení, které se sice dá překonat, ale už to chce čas. A ten zloději vždycky nemají. Tak ať majitelé moto vždy najdou svůj kousek na jeho místě, kde ho nechali

Quikec (10) napsal 28.02.2014 v 19:56

dle meho super napad,ale jde o to,ze proste v CR kradou dle meho lidi,kteri se k tem cteckam bez problemu dostanou - jak je psano treba majitele bazaru a dost casto i spatne placeni policajti. Dale si moc nedokazu predstavit kdyby to mela mit kazda hlidka co zastavuje auto/moto jak to testuje. Jelikoz by jich zase musel byt takovy pocet, ze by stacil jedinej nepoctivej fizl a zase by se to dalo odrbat..A ze jich tu budu asi vic nez jeden o cinnosti policie a snaze neco hledat asi nema ani cenu psat

northspace (17) napsal 28.02.2014 v 17:29-1

Jak z nějakého šíleného filmu. Přijedu si do té firmy označit mašinu a oni mi ji zabaví jako kradenou. Protože tam tečky už několik let jsou...

Merick4 (1) napsal 28.02.2014 v 16:37-1+1

Toto je podľa mňa len ťahák na peniaze. Už vidím ako sa zlodeji trasú, lebo motorka je označená. Motorka sa vyvezie mimo EU, napríklad Ukrajina a je to vybavené.

rád by som videl štatistiky objasnenosti krádeží s týmto systémom

docent (64) napsal 28.02.2014 v 16:02-1+2

Komerční marketingové články se už neoznačují?

Jak už tady psalo více lidí:
Nápad perfektní...realizovatelnost v praxi nulová.

P.S. K té statistice z Anglie. Staré známé statistické přísloví praví:
Pomocí pečlivě vybraných údajů lze potvrdit prakticky cokoli, co si objednavatel studie objedná.

S.M-A-RT (0) napsal 28.02.2014 v 15:42-1+1

To, že je registr mezinárodně uznávaný nikdo nepopírá, ale jsme v česku. Tohle u nás fungovat nebude, nedokážu si představit jak mají všechny osádky kontrolující motocykly právě tyto čtečky pro ověření, nebo STK. Navíc v terénu lze přečíst prakticky jen transpondéry, UV nebo mikrotečky prakticky nemožné (nedovedu si představit příslušníka jak laboruje s mikroskopem, natož zjišťuje kde vůbec ty tečky jsou). A nemluvím o nutnosti nákupu patřičného vybavení. Krimistop měl taky dobrý rozjezd, města rozdávala kódy zadarmo na kola atp. jenže když se zeptáte příslušníka, jestli mají čtečku tak se zeptá co to ten krimistop vůbec je. Nic proti firmě datatag, ale tohle u nás prostě nikdy fungovat nebude (a za ty 3 tisíce se dá koupit aspoň pořádný řetěz).

Datatag (2) napsal 28.02.2014 v 14:51-2+3

Zdravíme všechny a díky za diskuzi. Předně pro diskutéra ZADRELVALEC, ale i vám všem motorkářům. Zájem Policie a MVČR je patrný viz odkaz: //www.mvcr.cz/clanek/policie-cr-jiz-vyuziva-databazi-synteticke-dna.aspx , Odbor prevence kriminality, dealeři motorek-aut-kol-tahačů-průmyslových strojů, atd. jsou technologii DATATAG plně nakloněni. Oblast pojišťoven a leasingovek technologii, která je systémově propojena plně podpoří. To je ten cíl! Ochránit a být osobně zapojen do prevence a boji proti těm nenechavcům, kteří nám "motorkářům" komplikují radost z motorkářského života. Zmíněný Krimistop z technologii DATATAG neporovnávejme, to by pro DATATAG byla hrubá urážka jejich 21-letého vývoje v této oblasti. Nezapomínejme, že mezinárodní registr Datatag je celosvětově uznávaným pomocníkem v identifikaci majetku opravdového vlastníka. Prevence je hodně podstatná a nám všem na ochranu "motomazlíka" může pomoci! Díky Všem co věří v kvalitu a smysluplnost Datatag, díky Vám, kteří si motorku chtějí chránit a podpořit penetraci na trhu. Jen tak se podaří zlodějům čelit! Ten kdo věří, ten si také uvědomuje, že pokud by Datatag identifikační značení neměl celosvětový úspěch - jen těžko by na trhu stál pevně už 21 let! Kdo má v Datatag důvěru - toho jistě nezradí a ostatní co ještě neví, nemají názor a chtějí vědět víc "přijďte za námi na Motosalon 2014". Jsme jedni z Vás, motorkáři srdcem i duší, proto máme pro registrované motorkáře nabídku naprosto specifickou, a to do 31.3.201 "25% slevy na kit", jako podporu na ochranu našich strojů. Za Datatag CZ a AB FinPoint, Vám všem skvělou sezónu 2014 a hlavně bezpečně

Sancho-7935 (262) napsal 28.02.2014 v 11:35+2

Pokud se to vrátí na pojistném tak to není špatné, v dlouhodobějším horizontu se investice vrátí tak jako tak. A když mi motorku pak ukradnou, dostanu pojistku a pokud se pak najde rád se peněz vzdám Ale každopádně základ je pojištění, dnes už to není taková pálka a dokonce i svého Fazera 2006 jsem pojistil.

gresini (4459) napsal 28.02.2014 v 11:22+1

na svojí motorce jsem si hlavní díly označil po svém.

Petrs_sn (9) napsal 28.02.2014 v 11:21+9

Každá věc, která nějakým způsobem zhorší situaci zloděje a pomůže najít kradené věci je super : V anglii to funguje kámoš tam žil a měl to na motorce, je to tam docela rozšířený oni to dělají i na jiné věci, jeho známý to měl na farmě na různých strojích. Samozřejmě není to řetěz, ale myslím, že zloděj si vybere raději moto bez nutnosti rozebírat a odstraňovat hafo teček a hledat v kabeláži traspondéry. A překupníci kradených dílů to budou mít těžší, budou muset prodávat díly hodně vyleštěný.

mlynec998 (-6) napsal 28.02.2014 v 10:15

to uz tu bolo...za mna . kupit si UV lampu a smirgel{smirkovy papir} moze kazdy a diely budu zase predajne v zakladnom nastreku...

Promoe (1) napsal 28.02.2014 v 09:39+1

Ahoj já mam datatag na Kawasaki rok 2002. V té době to jeste bylo vidět je to vyrazene na vsech dílech. Pro me super protoze kouknu a vim co je tam origo a co uz ne. Je to vyleptano i na skle zrcatek a i ty jsou originální coz je po takové době a skoro 70000 km zázrak.

PeťanCBF600S (-3) napsal 28.02.2014 v 09:28-3

TO clever fox: Ale vždyť je to diskuze 3 roky stará, to to bylo teprve v začátcích, ne?

muscle_biker (50) napsal 28.02.2014 v 09:27

hello redakcia!

tak ako su rubriky: ojete moto, jak na to, prestavby atd. by sa tuna mala zriadit aj rubrika: "POZOR, UKRADLI MI MOTO !!!"
napriklad na slovensku to dlhe roky uspesne funguje a su tam podrobnosti o stovkach pripadov:

//motoride.sk/?P=phorum&tema=ukradnute

cize nie len nejake vykriky "tu a tam" niekde na webe ale poriadna rubrika zo vsetkymi pripadmi: kde, aka moto zmizla a vsetky okolnosti.. najlepsie uvadzat BEZ jedinecnych poznavacich znameni (skrabancov a pod) toho ktoreho bajku, ktore poznal len ten komu ju prave ukradli a nie je vhodne v tomto pripade chodit s "megafonom na zajace"..

myslim ze by to hodne pomohlo osvete pretoze bezny majitel upada po rokoch do letargie ked nevidi DENNO DENNE tieto pripady na ociach.. a takisto lopkarom sa stazi situacia s predajom kradnutej moto alebo dielov POKIAL zrovna dany "kousek" nesiel niekde na ukrainu a pod..

myslim ze toto by bol este lepsi "zabezpecovaci system" ako prave predstaveny, co na to redakcia???

clever_fox (1) napsal 28.02.2014 v 09:19

Jen pro ukazku par nazoru z UK. kde to teda podle clanku funguje :)

//www.therevcounter.co.uk/uk-motorbike-forum/65306-data-tag-useless-then.html

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist