globalmoto_unor




Tipy na vánoční dárky. Čím potěšit motorkáře?

Každý rok je to stejné - co o Vánocích pořídit svým blízkým? Pokud máte doma motorkáře, určitě mu uděláte radost kanystrem benzínu, ovšem dají se vymyslet i nápaditější dárky. Pár tipů najdete i v tomto článku.

BBG - Partsdepot

V Partsdepot.cz mají pěkné dárky pro milovníky velké japonské čtyřky. Kdo má doma Hondu, určitě ho potěší pěkná peněženka, fanda Kawasaki nutně potřebuje tu správně zelenou mikinu, přitom ale ne prvoplánovou, a stejné je to v případě fanynek a jejich trička. Podobně netradiční je šedé triko Suzuki SACS-S a od Yamahy jsme vybrali stylové rukavice Faster and Sons. A aby to nebylo líto majitelům evropských motorek, přihodíme tovární kšiltovku KTM. Anebo můžete dotyčného obdarovat potřebným náhradním dílem na jeho motorku, ať už originálním nebo z druhovýroby. Na Partsdepot každopádně najdete snad všechno na všechny možné i nemožné stroje.

Bikers Crown

Chlumecká společnost sama na svém webu představuje tipy na dárky, za které dáte méně než tisícovku. Litr, to je taková akorát sumička. A najdete tu leccos, buď drobnosti, nebo i výrazně zlevněné věci - třeba dámské béžové motodžíny Trilobite, které původně stály čtyřnásobek. Do tisícovky se vejde i čisticí set od Muc-Offu, aby měl obdarovaný co dělat za dlouhých zimních večerů. Chcete-li něco symbolického levnější, vtipné jsou třeba stylové vysoké ponožky Rusty Pistons nebo pracovní zástěra od téže značky - na letní grilovačku jako dělaná. Pokud máte doma naopak motorkářku a jste vyloženě bezradní, tak i s tím vám v Bikers Crownu pomůžou.

Bonmoto

Připravené dárkové balíčky nabízí brněnská firma Bonmoto. V její nabídce najdete malé dárkové sady motokosmetiky až po obsáhlého rádce s výběrem pro všechny motorkáře a motorkářky. Podívejte se na jejich rozsáhlý shop.

BMW Motorrad

Bavorská značka má pochopitelně velkou kolekci oblečení a doplňků, a to jak pro jízdu, tak volnočasových. Velký výběr najdete třeba v eshopu brněnského Renocaru. Vztah ke značce se dá pěstovat už od útlého věku, to potvrzuje třeba odrážedlo Vision Next nazvané i designované podle konceptu elektrického motocyklu - kdoví, jak budou motorky vypadat, až ten váš junior vyroste. A je docela dobře možné, že vám mrňous ten svůj stroj bude cpát do velkého cestovního kufru Motorrad, protože ten si přeci berete vždycky, když jedete někam na motorky, protože do něj v pohodě nacpete celou motovýbavu. Ale to jsou už dražší dárky. Pokud nemáte Vánoce pojaté jako cenové šílenství, potěší určitě nějaké pěkné tričko, těch má BMW víc než dost. A jelikož zanedlouho začíná Rally Dakar, tak proč ne zrovna s jejím motivem? Anebo klasika s boxerem... Pro chvíle na motocyklu se v tomto počasí hodí třeba podvlékací hedvábné rukavice nebo některé z mnoha funkčkních triček či podvlékaček. Ačkoli teď se několik měsíců bude úplně nejvíc hodit vyhřívaná vesta.

First help

Jedním z praktických dárků pod stromeček pro všechny motorkáře může být motolékarnička. Jedná se o povinnou výbavu každé motorky nebo skútru dle nové vyhlášky 206/2018 Sb. Vybírat můžete z různých grafických návrhů třeba na eshopu First help.

G-moto

Tato pražská společnost se od letoška může pochlubit krásným novým velkým showroomem a do něj se kromě motocyklů a skútrů Kawasaki, Lambretta a Malaguti vejde také spousta oblečení (mají tu zastoupení PSí!) a doplňků. A můžete si to klidně nakombinovat. Co se oblečení týče, můžete začít některým z triček Lambretta (nám se líbí tohle modré), na hlavu kulicha Kawasaki v divokém designu a na krk a případně ústa (rouška, že) nákrčník od PSí. Jestli je váš domácí motorkář hodně ujetý na motokosmetiku, tak v G-motu mu také určitě vyberete - mají tady produkty značek Muc-Off, GS27, Unpass, ACF-50 a Corrosion Block! Čištění, leštění, mazání, plasty, výfuky, řetězy, helmy...

GlobalMoto

Královéhradecká firma má na letošní Vánoce přichystané obrovské výprodeje, kde se nešetří slevami v řádu desítek procent. Jde převážně o produkty, kde už není velký výběr z velikostí, ale když se trefíte, ušetříte fakt dost Špičková karbonová odklápěčka X-lite X-1004 třeba nestojí 19, nýbrž pouze 11 tisíc, a to je procentuelně spíše ta menší sleva. Za půlku koupíte třeba cestovatelský komplet (bunda a kalhoty) Spark GT Turismo, vyloženě za hubičku jsou cestovní rukavice Spark GT. Z věcí na denní nošení by mohla přijít vhod třeba softshellka Spark Freedom. Pokud byste si nebyli výběrem jistí, nebo chtěli něco úplně jiného (a že toho v GlobalMotu mají dost včetně originálních doplňků Ducati a Suzuki), určitě se dá využít dárkový poukaz od pětistovky do 15 000 Kč.

H-D Brno

Velmi dobře se vybírají dárky harleyářům, protože tahle americká značka má opravdu obrovské portfolio doplňků. A kouknout můžete třeba na eshop brněnského dealerství. Ale vyhraďte si na to opravdu hodně času, jsou tady třeba i věci na mimina nebo pro psy! Fakt, koukněte třeba na tuhle sadu bryndáků pro budoucí motorkářku nebo na některý z postrojů pro vašeho čtyřnohého miláčka. Klasikou, kterou nic nezkazíte (tedy zejména u kuřáků) jsou zapalovače Zippo, těch je s motivy H-D opravdu spousta, naopak záležitostí spíše modernější jsou obaly na telefony. Co potěší vždy, je hrníček na ranní presso, a v současné módě barevných fuseklí samozřejmě nemůže chybět nabídka značkových ponožek. Naprosto enormní je nabídka triček dámských i pánských.

Husqvarna

Husqvarna jde hlavně ve svém silničním programu vlastním neotřelým směrem, a to se odráží také na oblečení, které s tím souvisí. Tenhle originální minimalistický styl nás baví a klidně si dokážeme představit, že třeba taková dámská mikina Progress osloví i někoho, kdo Husqvarnu doma vůbec nemá. O to větší radost udělá, když v garáži bude, to samé platí o pánské košili ze stejné kolekce. Pěknou drobností je minimalistický hrnek Logo Mug a se vším ladí třeba ještě taška Tote Bag. Husqvarna myslí i na nejmenší se svou řadou realistických modelů, kde nás nejvíc zaujal legendární model Cross 400 ze sedmdesátých let. No a nesmí chybět ani něco v továrních barvách pro bahnomily, tady může Ježíšek obdarovaného obléknout od ponožek po helmu. Takovým praktickým funkčním dárkem, který vás zároveň nezruinuje, může být třeba enduro ledvinka Comp Belt Bag, kterou pro Husqvarnu vyrábí světoznámá značka Ogio. Pěkných funkčních věcí má ale Husqvarna mnohem víc, tak koukněte na jejich stránky a případně kontaktujte některého z dealerů.

Kabourek motoshop

Hmotné dárky jsou hezká věc, ale co takhle darovat zážitek? Dá se říct, že takové heslo razí u Kabourků, kde na květen chystají Yamaha Camp na okruhu v Písku. Celá víkendová akce bude rozdělená na 4 čtyřhodinové bloky, první bude ve znamení testování nových modelů Yamahy, další na řadě bude půldenní trénink na píseckém okruhu, třetí část bude znamenat protažení Ténéré 700 v offroadu a na závěr nebude chybět orientační závod o hodnotné ceny. Druhou akcí je oblíbená Tracer Rally, kdy se tentokrát všichni „Yamaháci“ vydají pokořit passo Stelvio. Kdo by ale přece jenom preferoval hmotné balíčky, může vybírat od stanu po cestovní kávovar pro dobrodruhy, okruhářům může radost udělat třeba týmová židle nebo koberec pod motorku.

LS2, Finntrail, Symtec

Přilbu někomu druhému asi naslepo kupovat nebudete, ale můžete se s obdarovávaným domluvit, že si jí vyzkouší a vyberete společně. Nebo si taky můžete udělat Ježíška sami pro sebe. Tak jako tak, u LS2 nešlápnete vedle s osvědčenými kousky. Pro sportovní střelce to je model Challenger v karbonovém nebo klasickém provedení, na cestovní enduro skvěle sedne vylepšený model Pioneer Evo a cestovetele potěší cestovní překlápěčka Valiant II.

LS2 je zejména o dovozci ASP Group, který se věnuje také jiným značkám, čtyřkolkám a s nimi souvisejícím příslušenstvím. Velkou peckou a potenciální radostí je oblečení Finntrail specializované právě pro čtyřkolkáře. Třeba nepromokavý třívrstvý komplet Shooter Camogreen nadělá hodně parády a určitě potěší i vychytané odolné rukavice do mokra a zimy Endruro Yellow. Praktickým dárkem může být také nepromokavý držák telefonu na řídítka.

A protože jsou Vánoce v zimě, padne vhod také něco, co se dá hned vyzkoušet. Třeba vyhřívané rukojeti nebo sedla. Protože jsme byli v minulém odstavci u čtyřkolek, musíme zmínit vyhřívané rukojeti ODI, které mají i vyhřívání plynové páčky na palci. Naopak vyhřívání sedla Shark je univerzální, takže najde své uplatnění jak na čtyřkolce, tak na motorce.

Motocentrum HK

Hradecké Motocentrum HK se na Vánoce vzorně připravilo se svými dárkovými balíčky. První je čistící, kde najdete čistící gel, čistič hledí a čistič na řetěz, které jsou doplněné o leštící sprej, druhý balíček se jmenuje Čistý řetěz, kde už je jeho obsah předem jasný, oba balíčky navíc obsahují poukaz v hodnotě 500,- na libovolné zboží nebo služby. Další balíček se jmenuje Nezamrzneme a je jak pro motorku, tak pro jejího páníčka, který nezamrzne díky nákrčníku, kukle a kulichu. Motorka zimu zdárně přežije díky chladicí kapalině a stabilizátoru benzínu. Poslední balíček je kosmetický a obsahuje čistící výrobky Yamalube.

Dalším zajímavým dárkem by mohl být poukaz na testovací jízdu. Ty jsou k dispozici v hodnotě 900,-, 600,- nebo 300,-. A co můžete v Motocentru HK vyzkoušet? Jsou to hlavně motocykly Triumph a Yamaha, které pro příští sezónu doplní naše Jawa a americký výrobce elektrických motorek Zero. No a k dispozici jsou také klasické dárkové poukazy na zboží a servis, ty jsou v rozmezí 500,- až 5000,- a navrch ještě můžete přidat poukaz na kurz bezpečné jízdy v hodnotě 5000 korun.

Motojomax

Ve vánoční nabídce kutnohorské firmy Motojomax najdete spoustu drobností, kterými uděláte pod stromečkem radost, a navíc je dostanete v dárkové vánoční krabičce. Podívejte se na jejich eshop a vyberte si.

Dále můžete vybrat třeba krásné kožené rukavice, kevlarové jeans s perfektním střihem, kvalitní tričko, mikinu, pásek, kšiltovku nebo nákrčník a pokud se vám nepovede trefit velikost, výměna nebude problém.

Všichni motorkáři určitě uvítají nějaký prostředek na čištění svého biku, my máme nejlepší zkušenosti s ekologickým čističem od značky Muc off. Údržba motooblečení může být dalším tipem na dárek - mýdlo na čištění a k tomu prostředek na ošetření kůže se hodí opravdu každému :)   

Megamoto

Megamoto se primárně stará o prodej pneumatik a nové gumy za nás nejsou vůbec špatným dárkem. Stačí navštívit eshop, vybrat rozměry, případně motorku a zvolit ty nejvhodnější. Mimo to Megamoto prodává kompletní sortiment Motul, ze kterého můžete vybírat oleje, maziva, ale i všemožnou motokosmetiku. Navíc nabízí kompletní náhradní díly na motorky. V Megamotu zkrátka vybíráte ze spousty praktických dárků.

MotoTrade

Společnost MotoTrade z Čihalína nedaleko Třebíče známe především coby dlouholetého velkého prodejce ojetých motocyklů z dovozu a dealera elektrických motocyklů Kuberg, ale když do prodejny nebo na její eshop zavítáte, najdete zde také velký výběr doplňků a oblečení. A třeba i vlastního, jako jsou podkolenky určené do motocyklových bot. Pěknou blbinkou je přívěšek na klíče s mincí do nákupního košíku, nic nezkazíte ani věšákem na klíče, to jsou zase kvalitní věci z německého Louisu, z něhož pochází i pěkný velký hrnek na kafe do garáže. A propos, kafe - MotoTrade je společnost spřízněná s dovozcem motorkářské kávy Caffé Veloce, kterou jsme vám nabízeli i na veletrhu Motosalon.

Motovšem

Motovšem má hned dva trumfy pro ty, kdo si nejsou jistí s výběrem. Prvním jsou dárkové poukazy, které vám vystaví v hodnotách 500 až 5000 korun. Druhou pojistkou proti špatnému výběru je prodloužená doba na výměnu zboží, třeba špatně trefenou velikost můžete vyměnit až do 15. ledna. To určitě nehrozí u pračky na řetěz Kettenmax, protože s ní prostě nešlápnete vedle. Zároveň stále na stránkách běží akce „paranormální výprodej“, ze kterého jsme vybrali civilní zateplenou bundu Acerbis nebo motokrosové ponožky Alpinestars. Protože co by to bylo za vánoce bez ponožek, že :) Příjemným dárkem by mohlo být také cestovní nářadí od Oxfordu, to ocení zejména fandové starších strojů, které už občas dokážou překvapit a potrápit. Malým i velkým motorkářům by mohl udělat radost model od českého Abrexu, tím spíš, když jde o legendárního Pařeza a pro mlaďochy přidáme do výběru ještě divoký MX a MTB dres Oneal Wild.

  

Motofanda

Motofanda je eshop, který je celkem dost zaměřený na choppery a cruisery a jejich nabídka doplňků a příslušenství je tak rozsáhlá, že by vybírání jedné nebo dvou věcí trvalo hodiny. Kryty, ozdoby, stupačky, světla… Ale jeden tip přece jenom máme – kdo teď koupí přední a zadní padací rámy, dostane 500,- slevu. A co by to bylo za ježdění na chopperu bez křiváku? Vybíráme tmavě hnědou klasiku s ošoupaným vzhledem a nezbytnými CE chrániči. Ale jenom o dlouhých vidlicích to není, hezké dárky můžete pořídit i zájemcům o rychlé ježdění. Třeba jestli fandí závodům. Dámská mikina Valentina Rossiho nebo pánská Marca Márqueze nemůže být špatnou volbou, jen musíte trefit toho správného z rivalů. A specialitku tu máme pro fanoušky terénu, hlavně toho českého. Triko ČZ s nedávno oceněným Jaroslavem Faltou nebo sluneční brýle s logem strakonické zbrojovky, to jsou sázky na jistotu u každého, kdo měl s těmito stroji co dočinění. No a ani tady na závěr nesmí chybět dárkové poukazy, tentokrát v hodnotéch 500,-, 1000,- a 2000,-.

MotoZem

Pány jezdce či dámy jezdkyně potěšíte vždy něčím praktickým, co jim může zpohodlnit jízdu na motorku. Pokud víte, že obdarovaný myslí na bezpečnost, vsaďte třeba na praktické reflexní prvky, například nepromokavá kombinéza s celoročním využitím. Jestliže znáte velikost obdarovaného, můžete se pustit do výběru například motorkářských džín, dámské kevlarové mikiny nebo funkčního trika. Pokud vám vaše volba nevyjde, nezoufejte, v MotoZemi máte garanci na výměnu za jiné zboží do konce ledna, už třeba podle vlastního přání obdarovaného, případně můžete vybírat ze zboží, kde se s velikostí nespletete. Může jít o brašnu na stehno, textilní brašny na motorku nebo o kuklu pod helmu.

Kdo má limitované finance, a není se čemu divit v této nelehké době, potěší milovníka dvoukoláku drobným dárkem. Třeba plachtou, polštářem nebo rukavicemi. V sekci vánočních tipů najdete opravdu spoustu zajímavostí s rozdělěním podle ceny. Patříte-li mezi rezervovanější povahy, potěší vás MotoZem širokým výběrem dárkových poukazů. To je sázka na jistotu po celý rok, o Vánocích dvojnásob! Poukazy začínají na hodnotě 500 korun a mají vždy platnost jeden rok. Přitom každý poukaz v dárkovém designu obsahuje unikátní kód, který vás opravňuje k nákupu v kamenných prodejnách i motoshopu online z pohodlí domova.

MR43

Stylové vánoce nejen pro motorkáře. Tak bychom nazvali dárky z MR43, kde k exkluzivním motorkám najdete skvěle vypadající doplňky. Takový pěkně udělaný kožený pásek, to je klasika, nad jejímž provedení zaplesá srdce každého, kdo má vkus. Vyšší dívčí to je v případě batohu z přírodní hovězí kůže, který ručně šijí v South Garage a hodně zajímavý je také batoh v kombinaci plátno/kůže od Helstons. Šatník vyvoleného či vyvolené můžete třeba také doplnit o parádní šátek DMD, my jsme vybrali ten nejbarevnější s názvem Gasoline, který bude skvěle ladit s mikinou Blauer.

Pavel Suchý

Tohle není žádná firma, nýbrž náš bývalý kolega a především fajn kluk, co na Jawě 350 objel svět, z čehož vydal dvě knihy, a minulý měsíc přidal knihu další. Ta se už netýká cestování, nýbrž je to taková malá encyklopedie. Ovšem jiná, než jste zvyklí – jmenuje se totiž Nejhorší motocykly světa. Podrobnou recenzi jste si mohli přečíst v tomto článku, na stejném odkazu najdete i link na objednání.

Paolo

Společnost z východočeské Dlouhé Třebové je známá coby dovozce mnoha velkých, převážně italských značek v čele s přilbami Airoh. Modely Aviator pro motokrosaře a enduráky jsou už hotovou legendou, super vypadá verze 2.3 v barvách pro portugalskou Šestidenní. Na úplně opačném konci cenového spektra je pro změnu silniční helma Kappa KV41 z termoplastu a s výsuvnou sluneční clonou, prodávaná v pěkných barevných kombinacích pro kluky i holky. Pokud sháníte něco vyloženě do těchto chladných dnů, tak koukněte na vyhřívané rukavice Ixon s inteligentním senzorem a technologií Clim8 – v mobilní aplikaci si nastavíte mezní teplotu, od níž chcete, aby vám rukavice topily. Zajímavá vychytávka. Jestli si ale nejste jisti, jestli by byla lepší helma nebo rukavice, je tady samozřejmě možnost dárkového poukazu od pětistovky do pěti tisíc…

Sumoto

Brněnské Sumoto, to jsou produkty SW-Motech, které jsou povětšinou specializované na konkrétní modely motocyklů. A nemusí jít jen o cendura, ačkoli ta jsou samozřejmě v převaze. Ovšem rozšíření zrcátek nebo nebo X-grip, tedy vychytaný pružný držák smartphonu na řídítka upotřebíte i na motocyklech jiných kategorií. Tolik oblíbené zvýšení řídítek je už ale opravdu záležitostí povětšinou pro cestovní endura a jako takovou zajímavůstku uvedeme ještě třeba půllitrovou nádobku na olej, jež je určena pro poslední vzduchové R 1200 GS do vnitřku kapoty.

Wemoto

Čtyři miliony náhradních dílů pro 32 tisíc motocyklů od 70. let, to je slušné portfolio, že? Naštěstí pro Ježíška není nabídka Wemota složená jenom ze samých olejových filtrů a spojkových lamel na ten či onen model. Mají tady i spoustu univerzálních věcí, které se budou hodit teď přes zimu při pravidelné údržbě, jako třeba tester baterie a nabíjecí soustavy, zouvačku gum pro průměr 17 až 21 palců nebo měrky ventilových vůlí. Nebo můžete kouknout na praktické prvky výbavy motocyklu, zejména když ten váš vyráží někam mimo civilizaci: základní vercajk a opravné sady na lanka a na píchnutou bezdušovou pneumatiku.

Yshop.cz

Nabité portfolio má i známý pražský obchod Yshop. Teď je takové období endura, blíží se Dakar, tak proč nezvolit třeba batoh Dainese D-Dakar s vyjímatelným zásobníkem na vodu? Aktuálně je to sice spíš na grog nebo svařák, ale při řádění v blátě se člověk zahřeje...

...a potom mu po návratu domů přijde vhod nějaká chenie na čištění, v Yshopu mají celé dárkové sady motokosmetiky od britské značky R&G Racing. Přijde vám to parádně zabalené, takže už to jen postavíte pod stromek a máte vše vyřešené.

Pro každodenní použití se potom hodí třeba některá z kožených motorkářských peněženek na řetízku. A jestli si opravdu nejste žádným dárkem dostatečně jistí, tak jsou tady samozřejmě oblíbené dárkové poukazy...

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 24 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Piki přispěl 6 Kč
vale_46 přispěl 6 Kč
Zdenek54 přispěl 6 Kč
delfuegos přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist