globalmoto_duben_nolan




Confederate X132 Hellcat - už třetí generace

Bezmála po roce od chvíle, kdy se objevily první počítačové studie nového Hellcatu, vyjel na silnice v Alabamě první hotový kousek. Dlouhé čekání na finální podobu nové generace se vyplatilo, a vyznavači individuálního stylu mají zase o důvod k přemýšlení navíc.

Reálná podoba ručně vyráběného motocyklu je původnímu konceptu hodně podobná, a nijak výrazně se nový Hellcat neliší ani od předchozí generace. Charakteristické prvky, které společně vytváří velmi osobitý styl zůstaly zachovány.
Dominantu minimalistického stroje tvoří vidlicový dvouválec o objemu 2 163 ccm, vyvíjený ve spolupráci s legendárním výrobcem motorů S&S, který produkuje 132 koní výkonu a   203 Nm kroutícího momentu. Protože movití zákazníci očekávají od značky Confederate patřičnou  jedinečnost, bloky motoru nejsou odlévané, ale frézované ze dvou ingotů leteckého hliníku. Pastvou pro oči technicky orientovaného pozorovatele pak jsou odkrytá ozubená kola, propletená řemenem ventilových rozvodů. Krátce odstupňovaná pětirychlostní převodovka předává veškerou produkci pohonné jednotky směrem k zadnímu kolu prostřednictvím sekundárního řetězu.
Exkluzivita vyzařuje z každé součástky, posuďte sami: upravené přední vidlice Marzocchi RAC 50mm, zadní tlumič Race-Tech - oboje s nastavitelnou kompresí a útlumem v režimu Low a High Speed. Nebo přední čtyřpístkové radiální brzdové třmeny Beringer, doplněné zadním třmenem Brembo Monobloc (!) se dvěma pístky. Dalším pozoruhodným detailem jsou například přístrojovka z dílny Motogadget, opticky neukončené sedlo, nebo tlumič výfuku pod motorem. A pak spousty karbonu, které přispěly k tomu, že celá motorka váží jen 226 kg.
Výroba se rozběhne od ledna 2012 rychlostí 2 kusy týdně, a  v zájmu  zachování exkluzivity se na trh dostane jen 164 motocyklů Confederate X132 Hellcats. Až do konce února si lze tenhle jedinečný stroj objednat za rovných 45 000 amerických dolarů, od března 2012 cena povyskočí na 49 500 USD. Továrna v Alabamě už má na účtě zálohy od 43 vážných zájemců, tak dlouho neváhejte a objednávejte on-line na www.workandcycle.com.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist