yamaha_demo_tour




Confederate C2 P-51 Fighter

Naposledy jsme o americké firmě Confederate Motor Company slyšeli letos na jaře, když do jejích služeb vstoupil známý motocyklový designér Pierre Terblanche. Jeho nový šéf Matthew Chambers už tehdy zřejmě věděl, proč dává kreativnímu návrháři v práci absolutní volnost, a my se teď můžeme přesvědčit o správnosti tohoto rozhodnutí.

Jihoafričan Pierre Terblanche přišel do Confederate Motor Company z předchozího působiště v italské Bologni, kde se proslavil svým nekonvenčním přístupem při navrhování několika zásadních motocyklů Ducati. Jako šéf designu má na kontě například první generaci modelů Multistrada a Hypermotard, a významně se podílel také na vzhledu úspěšných modelů Supermono, MH900e a Sport Classic. Hodně kontroverzních reakcí se dočkal za design Ducati Superbike 999.

Po půl roce práce u nového zaměstnavatele v americkém státě Alabama včera Terblanche zveřejnil svůj první projekt. V oficiálním klipu představuje novou generaci úspěšného modelu Fighter, která se na trhu objeví v polovině roku 2014 (jako modelový rok 2015) pod celým názvem C2 P-51 Fighter. Kromě videa, na kterém kromě tváře samotného šéfa designu není vidět ani kousek motorky, se na stránkách firmy objevila první skica nového Fightera. Slavný návrhář očividně navazuje na předchozí produkci značky, ale zároveň přidává řadu vlastních originálních prvků.
V prezentaci Terblanche vyzdvihuje kvality předchozí generace modelu Fighter - dokonce jej označuje za svých nejoblíbenějších motocyklů - a slibuje, že nový Fighter bude lepší ve všech směrech. Samozřejmě ještě krásnější a ještě víc vzrušující, řečeno na kameru v hodně obecné rovině. Konkrétnějších informací je zatím jako šafránu: díky použití ultra-lehkých materiálů má být motorka podstatně lehčí, a jenom na motoru zhubne skoro o dvacet kilo. Chybět samozřejmě nesmí ani nejmodernější technologie, z nichž Terblanche ve své prezentaci vyzdvihuje nový systém vstřikování paliva, který má kromě výkonu motoru zlepšit i jízdní ergonomii.
Z malosériové výrobní linky vyjede pouhých 31 kousků, takže jestli se vám líbí, začněte šetřit. Červen je tu za chvíli a cenovka bude nejspíš odpovídat jedinečnosti takového stroje.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist