globalmoto_duben_nolan




Cleveland CycleWerks přichází na český trh

Společnost Cleveland CycleWerks, pocházející z Clevelandu v USA, je výrobce nízko-objemových motocyklů ve stylu Bobber a Café Racer. Historie výroby motocyklů v Clevelandu sahá až do roku 1915, kdy byla založena společnost s názvem Cleveland Motorcycle Manufacturing Company, která ve svém počátku vyráběla dvoutaktní jednoválce o objemu 220ccm. Právě oblast velkých jezer, kde sídlí také Cleveland CycleWerks, je známá jako centrum automobilového a motocyklového průmyslu v USA.

Kapitoly článku

Společnost byla založena Scottem Colosimem, Jarrodem Strengem a Curtisem Rayem v roce 2009. Hlavním iniciátorem založení společnosti byl Scott Colosimo, který v roce 2004 vystudoval technický design na Cleveland Institute of Art se zaměřením na dopravní design. Společnost využila mezery na trhu a zaměřila se na cenově dostupné motocykly, které jsou ale přitom stylové a vysoké kvality, nejsou tedy určeny jen pro vybranou skupinu lidí. Společnost Cleveland CycleWerks klade velký důraz na kvalitu, dostupnost a design.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

V roce 2013 přichází Cleveland CycleWerks na český a slovenský trh s modelem Tha Heist ve stylu Bobber se čtyřtaktním vzduchem chlazeným motorem s vyváženou hřídelí o objemu 229 ccm. Tha Heist je velmi oblíbený hlavně pro jeho jednoduchou customizaci. Nenechte si ujít Tha Heist, který bude k vidění na Motosalonu 2013 na výstavišti v Praze Letňanech.
Galerie Tha Heist 2013 (model pro americký trh)
Rám stylu hard-tail dává motocyklu retro vzhled, kterému na atraktivitě přidávají pružiny pod sedadlem a Tha Heist tak ve vás vzbudí pocit nostalgie. Tento model zaznamenal velký úspěch v Japonsku, kde se těší styl Bobber veliké oblibě. Svou řadu příznivců si postupně získává také v Evropě, kde má Cleveland CycleWerks od roku 2010 zastoupení v Německu, Švýcarsku, Finsku a nově ve Španělsku.
Důležitým aspektem u motocyklů značky Cleveland CycleWerks je možnost nenáročného servisu a hlavně levné customizace. Důkazem toho je získání ceny ROCKIE OF THE YEAR 2012 na soutěži Custom Bike 2012 v Německu.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Související firma
  • Cleveland CycleWerks

    Distribuce a prodej motocyklů Cleveland CycleWerks, náhradních dílů, aftermarket dílů a oblečení značky Cleveland CycleWerks pro Českou a Slovenskou republiku. Hlavní model pro rok 2013 Tha Heist - Bobber o objemu 125 ccm a 250 ccm.




TOPlist