globalmoto_duben_nolan




CCM představí flat-track Spitfire

Britská značka CCM brzy rozšíří svojí modelovou řadu, a vedle lehkých cestovních endur začne nabízet flat-trackový speciál Spitfire. Za vývojem této novinky stojí divize Skunkwerx, kterou firma otevřela po úspěšném obnovení značky Clew Competition Machines. A v dohledné době mají přijít na trh další nové modely.

Motorku značky CCM jsme v redakci měli zatím jenom jednou při loňském testu lehkého cestovního endura GP450 Adventure. Podobných univerzálů se dneska moc nevyrábí, a tak s ním britové sklízí úspěch i přes trochu vyšší cenu. A jak se jim byznys slibně rozběhnul, hned začali přemýšlet co dál.  Dali dohromady partu mechaniků a designérů, pojmenovali ji Skunkwerks, a dali jí volnou ruku při navrhování dalšího modelu. Výsledkem je flat-track Spitfire, na jehož studii se právě díváte. Naživo bude představen za dva týdny na výstavě MCN Motorcycle Show v Londýně.

Zatím o novince víme jenom to, že dostane do výbavy kapalinou chlazený jednoválec o objemu 600 ccm s maximálním výkonem 55 koní a točivým momentem 58 Nm. Se stejným motorem firma počítá i pro připravované enduro GP600 Adventure, protože současná GP čtyřistapadesátka nesplňuje normu Euro 4.  

Nejhezčí pohled je bezesporu na rám, ručně naohýbaný a posvařovaný z trubek. Ty jsou ze stejného materiálu - oceli T45 - z jakého se vyrábí trupy bojových letadel, podle kterých motorka dostala jméno. CCM si k jeho výrobě pozvala svářeče Teda Unwina, který v sedmdesátých letech pracoval pro původní značku Clew Competition Machines. Celá motorka váží bez náplní jenom 121 kg, takže jedna kotoučovka Brembo na každém devatenáctipalcové kole bohatě stačí. Odpružení stále dodává značka WP, výška sedla činí 830 mm a do nádrže se vejde 14 litrů benzínu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist