globalmoto_duben_nolan




Britská značka CCM plánuje limitovanou edici Scrambler

Firma CCM Motorcycles u nás není příliš známá, ovšem některé její stroje vskutku stojí za pozornost. Velkým překvapením byl třeba ručně vyráběný Spitfire, kterého vzniklo jen 150 kusů. Právě tento netradiční stroj se nyní dočká bráchy v podobě Scrambleru.

Spitfire se i navzdory omezenému nákladu stal obrovským hitem. Po oficiálním uvedení v únoru, rozprodalo CCM Motorcycles všech 150 motorek během pouhých sedmi dnů, takže není divu, že na sebe pokračovatel nenechal dlouho čekat. Scrambleru s off-road nádechem se prý vyrobí o hodně víc, nicméně stále půjde o ručně vyráběný unikát.

Velká část prvků se přenesla právě ze Spitfire. Na svém místě zůstal například jednoválcový motor o objemu 600 ccm, podávající výkon 55 koní. Částečně stejný je i ručně svařený příhradový rám z ocelových trubek, který však doznal změn v zadní části kvůli nově vedeným výfukům a delšímu koženému sedlu.

Aby měl Scrambler patřičnou průchodnost terénem, má jeho kompletně nastavitelné zavěšení delší zdvihy a nechybí ani větší kola o velikostech 19 a 17 palců. Motor je proti různým nástrahám chráněn krycím plechem, stejně jako přední světlo nebo chladič. O zastavení se starají brzdy Brembo, opět stejné jako u staršího Spitfire. Vskutku vynikající je suchá hmotnost, činící jen 123 kilogramů.

K objednání bude CCM Scrambler později v průběhu roku a to za poměrně rozumnou cenu. Navzdory tomu, že se jedná o ručně stavěnou motorku s omezeným nákladem, žádá si CCM Motorcycles jen 8995 liber (288 000 korun).

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii -0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
p_skorepa přispěl -0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist