husqvarna_svartpilen_801_2




Can-Am Spyder od Bombardieru

Když se na Can-Am Spyder podívám s přimhouřenýma očima, pořád mi něco připomíná... ta silueta... co to jen... už to mám! Kanadští konstruktéři se zkrátka rozhodli přestavět sněžný skútr na silnici.


Do motorky má tato

tříkolka

už opravdu hodně daleko, ale řidítka a sedlo to má. O pohon se stará litrový dvouválec, takže by s tím nakonec mohla být v provozu docela legrace, i když jinak to „geniálně“ spojuje všechny nevýhody auta a motorky dohromady. Bombardier má dlouhou tradici v konstrukci quadů a sněžných skútrů a chystá se tento zajímavý hybrid na hranici mezi motocyklem a sportovním kabrioletem, jak své dílo sám označuje, ke konci roku uvést na americký trh a příští rok i do Evropy.


Vzhledem k celkové hmotnosti 316 kg a výkonu vodou chlazeného dvouválce Rotax 990 cm3 ve výši 103 koní a pohonu zadního kola pomocí ozubeného řemenu bude docela oříšek vyhnout se driftování zadního kola. Proto Spyder obsahuje posilovač řízení, systém řízení trakce TCS, systém stabilizace vozidla VSS a samozřejmě také ABS. Při předpokládané maximální rychlosti 180 km/h to bez uvedené elektroniky asi opravdu nejde.


Spyder má pětistupňovou převodovku a bude možné si přiobjednat také sekvenční řazení pomocí tlačítka a zpátečkou. Majitel takovéhle lahůdky přece nebude slézat a tlačit ji při parkování do mezery mezi auty.


Webové stránky: spyder.brp.com

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist