husqvarna_svartpilen_801_2




Borile B450 Scrambler

Minulý týden bylo v Miláně představeno nejnovější dílo brilantního designéra Umberta Borileho. Jedná se o kousek inspirovaný modelem Ducati Scrambler ze 70. let.

Sám Umberto Borile byl v 70. letech hrdým vlastníkem Scrambleru a jeho vášeň pro tento stroj ho dovedla ke zrodu projektu s názvem Borile B450 Scrambler. Hned od začátku Borile chtěl, aby jeho dílo disponovalo typickými prvky motocyklů Ducati, takže oslovil nejvyšší představitele společnosti a dohoda byla na světě. Jedinou podmínkou Ducati bylo, že chtějí jako první okusit plody jeho práce.
Bezpochyby nejvíc úsilí bylo zapotřebí při stavbě motoru, který chtěl Borile do posledního detailu uzpůsobit svým představám. Motor využívá hlavu, ventily a válec z Ducati Monster 1100 s poměrem vrtání/zdvih 98/60 mm. Dalšími prvky motoru jsou elektronické zapalování a systém vstřikování Weber-Marelli, 40,5 mm široká škrticí klapka a šestistupňová převodovka.
Přední části motocyklu dominuje 19palcové kolo následované o palec menším pneumatikou vzadu. Obě kola jsou vybavena hydraulickými kotoučovými brzdami. Palivová nádrž je umístěna pod sedlem řidiče.
Model představený v Miláně je prvním prototypem stroje, což naznačil i příjezd na představovačku doprovázený strašlivým řevem jednoválcového motoru. Konečná specifikace motocyklu ještě není známa, ale předpokládá se, že výkon motoru se bude pohybovat kolem hranice 45 koní. Už nyní se ale očekává, že motocykl zaznamená velkolepý úspěch především u starší generace, což potvrdila i reakce konstruktérů Ducati, kteří byli doslova nadšeni.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist