yamaha_demo_tour




Borile B300 CR: první fotky a info

Borile je malá italská firma, která toho sice za rok nevyrobí mnoho, za to každý kus je originál vyrobený poctivou ruční prací. Do skromné nabídky modelů teď přibude slabší verze nejpopulárnějšího modelu B500 CR. Bude slabší motorizace 16 let starého modelu stačit na přilákání nových zákazníků?

Ano, četli jste správně, model B500 CR byl představen už v roce 1999 a mnohými je považován za nejpovedenější italský motocykl minulé dekády. Silné tvrzení, nicméně Umberto Borile, zakladatel a hlavní designér značky, postavil jednoduchou a kompaktní motorku, která v té době neměla v domovské zemi příliš kvalitní konkurence ve své kategorii. Množství hliníkových součástek, ve kterých se Borile vyžívá, dodává jeho motocyklům na lehkosti a stejný recept použil i u nového modelu B300 CR.

Oproti pětistovce se u novinky žádné velké designové změny se nekonají, respektive vůbec žádné. Mění se v podstatě jenom pohonná jednotka, kterou dodal největší čínský výrobce motocyklů a motorů Loncin, které vyrábí motory i pro velké  značky a dodává například i jednoválce pro BMW G650.

Model Borile B300 CR je vybaven čtyřventilovým jednoválcovým čtyřtaktem OHC o objemu 292 ccm, který živí karburátor Keihin s průměrem šoupátka 32 mm.  Maximální výkon 27,2 k (20 kW) při 7 500 otáčkách a točivý moment 24 Nm v 6 000 ot. jsou v dnešní konkurenci moderních čtvrtlitrů a třístovek poměrně slabé hodnoty, ale nezapomínejme, že Borile vyrábí spíš požitkářské motocykly než závodní stroje. Použitím celé řady hliníkových dílů se navíc malosériový výrobce z Milána dostal na hodně zajímavou suchou hmotnost 119,5 kg.

Na motorce je snad všechno, kromě sedla a pneumatik, stříbrné. Zářivě naleštěné blatníky a nádrž osluňují kolemjdoucí a možná i jezdce samotného. Určitě ale nebude problém si finální zbarvení domluvit na přání. Cena základní verze pro italský trh byla stanovena na  5 850 Eur (asi 158 000 korun).

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist