yamaha_demo_tour




Bohnická šílenost

Když se skoro deset let živíte nebo přiživujete jako novinář u motorek, potkáte toho spoustu a viděl jsem už lidi stavět nebo dělat ledasco. Ale že by si někdo dal dohromady výkres „Koule smrti“, nakoupil železo, s kámošema posvařoval a s dalším typem se začal denodenně učit ve vynálezu jezdit, to se vymyká všemu, s čím sem se setkal.

Hlavním „koulařem“ je Honza Holub a podle toho co všechno má za sebou byl kaskadér asi už při porodu. Dalším odvážlivcem do party je motardista Roman Janošťák, mimo jiné holubův bývalý spolužák a stejně jako Honza další „psychopat“ od přírody.
O nápadu s koulí mi Holub volal ještě než když jí začal stavět, ale popravdě jsem sám nevěřil, že dá konstrukci dohromady, že do ní vůbec s motorkou vjede a už vůbec ne, že sežene ještě někoho. Pro mě nemožné se stalo skutkem a když jsem poprvé oba viděl v akci, na rovinu říkám, že mít kardiostimulátor, podívaná mi vybije baterky. Zvlášť potom, co jsem si stoupnul dovnitř a bezprostředně viděl, co se v ocelovém stvoření děje za peklo. Stát jak svíčka, nesmět se hnout o milimetr, cítit jak železo pracuje a vidět těsně kolem sebe prosvištět motorku ke stropu je adrenalin, který se nedá popsat a pochybuju, že byla chvíle, kdy jsem měl letos větší strach.

Informace o redaktorovi

Přemek Vaněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (50x):



TOPlist