globalmoto_duben_nolan




Ze světa BMW

Co pro své zákazníky nachystala pod stromeček značka BMW? Nové DVD Chrise Pffeifera, nový BMW magazín, účast G450X na Red Bull Knock Out nebo třeba nový Enduro Park v Buenos Aires.

DVD Chrise Pfeiffera

Není snad nikdo, kdo by neznal tohoto jezdce. Před nedávnem přesedlal na BMW F800 a evidentně mu to svědčí. Vyhrál třikrát mistrovství evropy, dvakrát halové freestylové MS a proslulé Stuntwars soutěže v USA. Příští rok bychom se měli dočkat také speciální edice nového modelu BMW F800R v barvách Chrise Pfeiffera.
Kromě turné s Red Bull teamem objíždí exotická místa Evropy, Afriky a Ameriky. Z těchto akcí vzejde každý rok nové DVD. Vydavatel DVD slibuje, že je na něm zachycena skutečná postava Chrise Pfeiffera nejen na motorce, ale i v zákulisí.
"Byla to pro nás dlouhá cesta k tomuto DVD, ale s výsledkem jsme spokojeni," říká Bernd, který je také Chrisův je agent. "Věřím, že je ve své vlastní lize, pokud jde o jeho schopnosti na motocyklu, stejně jako jeho inovace a herectví, takže jsme chtěli, aby to vše DVD odráželo. Bylo natočeno přes 100 hodin syrových záběrů, které jsme půl roku vybírali a stříhali pro finální film na DVD. " Na více než 80ti minutách DVD uvidíte Chrise na cestách, výstavách, seminářích a samozřejmě soutěžích a vystoupeních.

Nový BMW Motorcycle Magazine

V roce 2007 byl v anglickém jazyce vydán první BMW Motorcycle Magazine, který byl vytvořen německou společností MO Medien Verlag GmbH. Časopis byl dostupný na objednávku a hned si získal mezi jezdci oblibu díky vyváženosti reportáží z historie a novinek ve světě značky BMW.
Nyní vychází třetí vydání časopisu BMW Magazine. Obsah je velice obsáhlý a najde si čtenáře ve všech skupinách jezdců BMW. Najdete zde veškeré podrobnosti o nové řadě K 1300, rozhovor s novým šéfem BMW Motorrad Hendrikem von Kuenheimem. V časopise najdete články o několika prototypech BMW, které nikdy nespatřily světlo světa v sériové výrobě, navíc přestavba BMW s boxerem přeplňovaným turbem! Na své si přijdou i cestovatelé, kteří zde najdou cestopisy z celého světa, například americký road trip na výroční BMW MOA rally a mnoho dalšího.

Smets vyřazen z Red Bull Knock Out

Přes veškeré své úsilí byl Joel Smets nucen odstoupit ze závodu Red Bull knock out na pláži holandského přímořské letoviska v Scheveningenu. Legendární závodník na BMW G 450 X, byl po dvou-a-půl hodinách intenzivního boje v hlubokém písku nucen odstoupit pro problém s baterií.
Red Bull Knock Out, známý jako jeden z nejtěžších závodů na pláži, si každoročně vybírá svou daň mezi desítkami jezdců, kteří se postaví na start. Některé z nich opustí technika, další postihne totální vysílení a zbytek pak bohužel musí skončit pro zranění. Na start se postavilo 650 jezdců a pouze 102 z nich vidělo cílový praporek. Video z tohoto podniku můžete vidět zde.

Enduro Park v Argentině

Značka BMW je známá mimo jiné i svými Enduro Parky, ve kterých se majitelé strojů BMW mohou pod vedením špičkových jezdců zdokonalovat v jezdeckém umění v terénu. Nově otevřený areál v Buenos Aires vychází vstříc očekávané vlně zájmu o enduro sport. Blížící se premiéra Dakarské rally na tomto kontinentu bude i velkým povzbuzením pro nadšence do jízdy v terénu. Zákazníci a zájemci o model BMW G450X si tady opravdu přijdou na své.

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist