husqvarna_svartpilen_801_2




Pit Bull/KWS Motorsports S1000RR - 328 km/h!

Všichni víme, že BMW S1000RR je skvělý a především rychlý superbike. Tuto větu potvrdili kluci z firem Pit Bull a KWS Motorsports, když s mašinou udělali rychlostní rekord 328 km/h.

Když BMW prohlásilo, že vyvíjí superbike, řada lidí se na tento počin dívalo docela skepticky. Poté spatřilo světlo světa S1000RR a po prvních svezení sklízelo neustále kladnou kritiku. Začaly srovnávací testy a S1000RR poráželo japonské i evropské litrové supersporty. Tyto výsledky oslovily i firmy Pit Bull a KWS Motorsports, aby se zkusila maximální rychlost.

Celá akce se pořádala na ranveji starého opustěného letiště nedaleko města Maxton v Severní Karolině. Řidičem (nebo lépe řečeno pilotem) byl Chad Millholland, který v první jízdě rozjel S1000RR na 325,19 km/h a v dalším pokusu sám sebe ještě překonal: 327,7 km/h! Motocykl tak drží rychlostní rekord v kategorii produkčních sportovních motocyklu s objemem motoru 1 000 ccm.

Změny na motocyklu byly minimální: na aerodynamiku se nesahalo, základní tvar karosérie byl několikrát testován v aerodynamickém tunelu BMW a na vývoji se podíleli i jezdci z šampionátu Superbike, T. Corser a R. Xaus. Modifikací prošla převodovka, kde se protáhla šestka a přidalo se OEM rychlořazení. Výfukový systém připravila firma Leo Vince a upravilo se i nastavení tlumiče řízení.

Sám Chad po jízdách řekl: "Pit Bull/KWS Motorsports S1000RR je taková malá raketa na dvou kolech. Kluci odvedli dobrou práci, motorka měla perfektní set up. Jsem rád, že se nám povedlo překonat rekord."

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):
Motokatalog.cz



TOPlist