globalmoto_duben_nolan




Miláno 2008 - BMW F800R a Lo Rider

Německá značka splnila očekávání a představila nový naháč založený na řadovém dvouválci F800, který již několik let tluče v sportovně cestovním modelu F800S a cestovním enduru F800GS. Vedle toho bavorští konstruktéři předvedli lahůdkovou studii Lo Rider, o které se snad nedá říci nic jiného než "to musíte vidět".

Kapitoly článku

BMW F800R

Konečně jsme se dočkali! Až se chce člověku říci, co na té konstrukci naháče řady F800 bavorákům tak dlouho trvalo, když nakonec stejně vzali jejich osvědčený dvojitý světlomet a za ním postavili agresivního naháče s podobnou konstrukcí jako BMW F800S. Nový bajk představil Chris Pfeiffer, který na naháčích F800 již nějakou dobu předvádí své šílené stuntriderovské kousky.

Oznámené hodnoty 87 koní a 86 Nm na 177 kg suché váhy naznačují, že se čekání vyplatilo a nové eRko by mohla být hodně zábavná mašina. A udávaná spotřeba 3,6 l na sto (při 90 km/h) je až neuvěřitelná. 
Odpružení je klasického typu, vymoženosti jako Paralever a Telelever si BMW nechává pro své velké mašiny. Nás novináře také potěšil definitivní odklon BMW od speciálních spínačů směrovek na obě ruce, nové modely pro rok 2009 již mají klasické tlačítko směrovek na levý palec!

BMW Lo Rider

O tomto konceptu BMW rovnou oznámila, že nepočítá s jeho výrobou. Jedná se spíše o pokusný nástřel mezi veřejnost i novináře s cílem zjistit, zda by o takovýto model byl v budoucnu zájem. Takto ovšem začínalo mnoho odvážných myšlenek, jako MT-01 nebo V-Max, pěkně od pokusných konceptů na výstavách až přes několik verzí do finální výroby. Podívejte se sami, za sebe můžu říci jen tolik, že bych takový model asi nikdy nekoupil, ale moc rád bych ho potkával na silnicích!

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist