globalmoto_duben_nolan




Koncept BMW tříkolky od Nicolase Petita

Asi nejstylovější tříkolka, i když jen v podobě konceptu, pochází z Francie od známého designéra Nicolase Petita. Základ tvoří BMW K1600GT s hybridním pohonem a bavorskou značku rozpoznáme hned na první pohled také z přední kapoty.

Nicolas Petit, jehož dílna leží kdesi na severu Francie v srdci Picardie, už jednu tříkolku navrhnul. Byl jím koncept založený na Ducati Desmosedici. Možná jste o něm ale slyšeli v souvislosti s jinými koncepty, kde si vzal do parády některé další modely od BMW nebo třeba díky krásnému konceptu Hondy VTR1200.
BMW K1600GT Hybrid 3, jak se tento koncept jmenuje, využívá šestiválcový motor z cesťáku K1600GT. Motor je umístěn hned vedle pilota, což je optimální vzhledem k rozložení hmotnosti. Elektrická pohonná jednotka přenáší výkon na přední nápravu a zlepšuje tak akceleraci této zajímavé tříkolky.
Velmi výrazným prvkem je přední maska a celá kapotáž, která se nese v duchu závodních speciálů BMW. Hned na první pohled je patrné, ke které značce se tato krásná a dravě vyhlížející tříkolka hlásí.
Inspiraci k tomuto konceptu hledal Nicolas například u KTM X-Bow nebo u další tříkolky Gx3 Volkswagen. Ovšem prvotní nápad přišel už před mnoha lety od jednoho jeho studenta, který navrhoval tříkolku Morgan pro svoji diplomovou práci a Petit mu při ní radil.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist