journeyman_brezen




BMW testuje nové F900GS

V dohledné době se v nabídce německé značky pravděpodobně objeví nástupce cestovního endura střední kubatury. Špionážní fotografie zachytily nový model, který se v lecčems podobá stávajícímu BMW F800GS, ale zároveň na něm lze najít celou řadu změn. Předpokládá se, že novinka by mohla přijít na trh v roce 2018.

Na oficiální informace je ještě brzy, ale fotky zveřejněné redakcí britského webu MoreBikes toho naznačují celkem dost. K dispozici je dokonce přímé srovnání se stávajícím modelem F800GS, podle kterého je novinka celkově užší, a to včetně motoru. Zdvihový objem řadového dvouválce se přitom nejspíš zvedne na přibližně 900 ccm, což přinese i vítané navýšení výkonu ze současných 85 koní zhruba na úroveň Hondy Africa Twin, která má výkon 95 k.

Připravovaná novinka je postavena na novém hliníkovém rámu s hliníkovou kyvnou vidlicí a posílenou podsedlovkou. Další viditelnou změnou je přemístění sekundárního řetězu na levou stranu, zatímco výfuk se přestěhoval doprava. Palivová nádrž nebude nadále schovaná pod sedlem, ale na uložená svém tradičnějším místě. Vyplétané ráfky se pravděpodobně obují do bezdušových pneumatik, a dá se očekávat také pár nových prvků v oblasti elektroniky, jako je tempomat, nebo LED světlomet.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist