yamaha_demo_tour




BMW spouští službu Premium Selection i pro motocykly

Fanoušci značky BMW tuhle službu jistě znají, i když do této doby byla spojená výhradně s automobily. To se mění a nově si můžete pořídit i ojetý motocykl s garantovaným původem a dalšími benefity. Jak přesně tento program funguje a co dokáže nabídnout navíc oproti běžné koupi ojetého stroje, jsme se zeptali Petra Krajči, šéfa tuzemské motocyklové divize BMW.

Ahoj Petře, představ prosím tě v rychlosti lidem, co o BMW Premium Selection nikdy neslyšeli tento program.
BMW Motorrad Premium Selection je na našem trhu nový, ale v některých evropských zemích již řadu let zavedený brand ojetých certifikovaných motorek BMW Motorrad. Zákazníkům hledajícím ojetou motorku Premium Selection nabízí jistotu koupě kvalitního, prověřeného stroje, který prošel komplexní kontrolou u našeho dealera a má jasný původ se servisní historií. Každá motorka v rámci tohoto programu je nabízena se zárukou na 24 měsíců.

Poslední dobou také stále více zákazníků při koupi nové motorky poptává pomoc s prodejem své stávající motorky nebo přímo její výkup na protiúčet. Nechtějí řešit prodej přes inzerát a opakovaně se scházet se zájemci a půjčovat jim často nepojištěnou motorku na testovací jízdu a čekat na okamžik, kdy se motorka prodá a získané prostředky budou moci investovat do nového stroje. Zkrátka chtějí jezdit hned a nemít další zbytečné starosti.

Co u vás znamená garantovaný původ? Jde pouze o předváděcí, služební a další „tovární“ motorky BMW, nebo i o stroje od běžných zákazníků?
Vůbec se nejedná pouze o „tovární“ motorky BMW. Předváděcí motorky našich dealerů a naše novinářské motorky najdeš v nabídce také, ale tvoří jen část celkové nabídky. Větší část tvoří motorky vykoupené od zákazníků. Samozřejmě motorka musí mít jasný původ, projít definovanou kontrolou a splňovat standardy.

Aby motocykl mohl být zařazený do programu, musí splňovat podmínky co do nájezdu a stáří?
Máme omezení na maximálně 6 let stáří nebo 50 000 km.

Jaké kladete nároky na technický stav a vzhled? Objeví se v nabídce motocykly s nějakými oděrkami?
Standardy, a to jak technické tak i vizuální, máme velmi jasně definované. Každý motocykl zařazený do programu BMW Premium Selection úspěšně podstoupil rozsáhlou 360° prohlídku. Na motorce samozřejmě mohou být viditelné známky běžného opotřebení, které však odpovídají stáří motorky a najetým kilometrům.

Mluvíš o 360° prohlídce, můžeš trošku přiblížit, jak taková prohlídka probíhá a co všechno obsahuje?
V rámci prohlídky se kontrolujte vizuální stav, technický stav, provede se diagnostika ale také se ověří, zda je platnost STK minimálně jeden rok, zda byly provedeny všechny předepsané pravidelné prohlídky atd. Například u pneumatik je vyžadováno min. 50% hloubky dezénu stejně tak jako u brzd, kde je vyžadováno nejméně 50% brzdového segmentu a více než jeden rok do pravidelné výměny brzdové kapaliny.

Zatím jsme se bavili jenom o příjmu motorek do programu, pojďme teď k prodeji. Dostane zákazník s takto prověřeným strojem nějaké další výhody, například záruku, servis, asistenci nebo tak něco?
Největší výhodou je bezesporu záruka na 24 měsíců. Krom toho také nabízíme asistenční službu BMW Motorrad Mobile Care.

Co když nemám našetřený kompletní obnos, dokážete mi pomoct i s tím? A co s další administrativou spojenou s koupí ojetého motocyklu?
Financování je dnes samozřejmostí nejen u nových ale i v případě ojetých motorek. Nabízíme značkové financování od BMW Financial Services. Pomoc s další administrativou není přímo součástí Premium Selection, nicméně naši dealeři pomohou s přihlášením motorky nebo zajištěním pojištění.

Dobře, řekněme, že jsem se rozhodl pro motocykl z vašeho prémiového programu, kde a kdy můžu začít vybírat?
Právě jsme otevřeli první BMW Motorrad Premium Selection v ostravském Cartecu a do konce prázdnin bychom měli otevřít druhé místo v pražském Inveltu. Další dealeři s Premium Selection budou následovat v příští sezóně. Nicméně vybírat můžeš i na webu. Třeba ve vašem bazaru, kde jste pro Premium Selection vytvořili speciální označení nebo přímo na našich stránkách, kde jsou kompletní informace.

Díky za odpovědi a ať máte hromadu spokojených zákazníků.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Související firma



TOPlist