globalmoto_duben_nolan




BMW S1000RR - závodní i civilní verze

Bavorská značka představila finální podobu superbikového speciálu, na kterém Reuben Xaus a Troy Corser letos vyrazí na start WSBK na Phillip Islandu. Kromě toho se ale na internetu objevily také první snímky sériové verze tohoto bajku.

Podívejte se na finální podobu závoďáku od BMW spolu s zveřejněnými technickými parametry na konci článku. Neméně zajímavé jsou ale první snímky sériové verze. Aby totiž BMW splnilo podmínky homologace modelu pro WSBK, musí ještě letos vyrobit a uvést na trh alespoň omezenou sérii určenou na silnice. Ve továrně v Berlíně již proto běží výrobní linka, ovšem na světě koluje zatím jen pár snímků podoby sériové verze. Také datum uvedení na trh zatím není pevně stanoveno. Co se týče technických vlastností, sériovka by měla stejně jako závodní stroj používat řízení trakce a další pomocné systémy jako ABS.
Závodní verze se v lednových testech více než osvědčila. Troy Corser se pohyboval jen 1-2 sekundy na kolo za prvními jezdci a to je na debut úplně nového modelu téměř neuvěřitelné.  Reuben Xaus podle jeho slov bude na sžití s novým strojem potřebovat více času, ale i jeho časy rozhodně nebyly špatné a často zasahoval do první desítky.

A nakonec základní technické parametry nového speciálu pro WSBK:
Čtyřválec 999 ccm chlazený vodou
6rychlostní převodovka
Výkon přes 200 koní při otáčkách nad 14 000 ot/min.
Vrtání x zdvih 80 x 49,7 mm
Kompresní poměr 14:1
Kapacita nádrže 23 L
Suchá váha 162 kg

Promo video sériové verze BMW S1000RR

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist