yamaha_mt09




BMW S 1000 RR High Performance 4

BMW nasadilo do rybníčku civilních superbiků opravdovou štiku - S 1000 RR, a pro rok 2013 se chystá ještě ostřejší tovární kit HP4!

Modrobílá vrtule na motocyklech byla vždy synonymem pro pohodlné cestovní stroje. Když se BMW Motorrad vrhlo i do dalších segmentů, jako například silniční supersportovní motocykly, objevilo se pár pesimistů a škarohlídů, ale po představení modelu S 1000 RR všem spadla brada. A následné srovnávací testy jen ukázaly, že S 1000 RR úspěšně útočí na samotný vrchol této třídy.
BMW pro letošní rok model S 1000 RR lehce inovovalo, ale pro příští rok se můžeme těšit na naprostou pecku - tovární kit HP4 (High Performance 4). Němci tak reagují na své italské konkurenty, kde Ducati má v nabídce základní model 1199 Panigale a lepší 1199 Panigale S, nebo Aprilia s RSV4 a RSV4 Factory.
Verze S 1000 RR HP4 dostane do výbavy řadu elektronických pomocníků - novou kontrolu trakce DTC se sedmi stupni nastavení, startovací asistent (Launch Control) se třemi stupni a elektronicky nastavitelné odpružení DDC (Dynamic Damping Control). Dále se můžete těšit na snížení hmotnosti o 9 kg, čehož se dosáhlo především díky novým kovaným diskům a kompletnímu titanovému výfukovému systému od Akrapoviče.
Díky novým elektronickým systémům se musela předělat i přístrojová deska, aby si řidič mohl vše dobře nastavit, a poslední změnu neuvítají především naše "baťůžky", protože HP4 bude jen v jednosedadlovém provedení. Při pohledu na fotografie je vidět na "brejlích" plaketka, kde je prostor pro pořadové číslo. To by naznačovalo, že S 1000 RR HP4 bude limitovanou sérii, ale na oficiální představení si musíme počkat až na některou z mezinárodních podzimních výstav.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz



TOPlist