globalmoto_duben_nolan




BMW: Nad výrobou motocyklů v Evropě dohlíží nový šéf

Stephan Schaller. Muž, který velkou část svého života spojil s BMW, se před několika dny stal novým prezidentem ACEM.

Schallerův profesní život směřoval už od mládí k automobilovému a motocyklovému průmyslu. Prvním výrazným krokem k obdivuhodné kariéře bylo vystudování strojírenství se zaměřením na motorová vozidla na vysoké škole v Cáchách. Ihned po vystudování nastoupil Stephan Schaller v roce 1981 do dvouletého trainee programu BMW, kde zůstal až do roku 1999 a vystřídal několik vedoucích pozic. Za zmínku stojí pozice výrobního ředitele továrny BMW v Jihoafrické republice.

Po roce 1999 následoval krátký odpočinek od automobilů. V té době pracoval Schaller jako jeden z členů úzkého vedení společnosti Linde zaměřující se na chladicí techniku. Na začátku roku 2007 se k automobilům vrátil, když se stal předsedou správní rady divize užitkových vozů Volkswagenu.

Zatím poslední změny v Schallerově kariéře se odehrály právě před několika dny, když byl zvolen prezidentem organizace ACEM, která sdružuje evropské výrobce motocyklů, skútrů, tříkolek a čtyřkolek. Na této pozici nahradil Hendrika von Kuenheima, který ACEM vedl od roku 2011. Stejného muže pak nahradí v červnu letošního roku na pozici ředitele BMW Motorrad.

Ke svému jmenování Schaller dodává, že jeho úkolem bude především podpora výroby skútrů a motocyklů, které jsou v dnešní době stále více využívány především v přehuštěné městské dopravě. V současném ekonomickém prostředí stále ovlivněném doznívající hospodářskou krizí by se podle něj měli producenti motocyklů, skútrů a čtyřkolek zaměřit především na ekologičnost a bezpečnost svých výrobků a na zachování zaměstnanosti v Evropě.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist