globalmoto_unor




BMW má nového šéfa designu

Firma BMW včera oznámila, že David Robb, který u mnichovského výrobce působil posledních deset let na pozici vicepresidenta pro design motocyklů, od společnosti odchází. Na jeho místě jej vytřídá Edgar Heinrich, další dlouholetý designér BMW.

David Robb pochází z amerického Bostonu, kde vystudoval automobilový design. Pro BMW pracoval celkem 19 let, a má velký podíl na současné image značky. Za své největší úspěchy může považovat modely S1000RR a R1200GS, ale párkrát naopak šlápnul vedle. Cruiser R1200C se nikdy ve své kategorii nestal vážnou konkurencí, a ani zastřešený skútr C1 se nazapsal mezi prodejní šlágry.

Edgar Heinrich, který odcházejícího šéfa designu ode dneška ve funkci nahradí, nastoupil k firmě BMW v roce 1986. Pracoval rovněž jako vedoucí návrhář a mimo jiné se s Davidem Robbem sešel v jednom týmu při vývoji  úspěšného supersportu S1000RR. Před dvěma lety Heinrich odešel k indickému výrobci automobilů a motocyklů Bajaj Auto, a nyní se vrací zpět k BMW.
Oficiální zprávy mlčí o důvodech, které vedly u BMW Motorrad k tak významné personální změně a navíc v době, kdy BMW jako jeden z mála motocyklových výrobců zažívá nevídané komerční úspěchy. Spekuluje se o tom, že mezi Robbem a vedením koncernu docházelo poslední dobou k neshodám.
S větší pravděpodobností však můžeme předpokládat, že David Robb ani po svém odchodu od BMW  nebude muset zanevřít na své největší koníčky - akrobatické létání a golf.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist