yamaha_mt09




BMW Hover Ride: od stavebnice k realitě

Možná se vám už doneslo, že dánská firma Lego letos rozšířila svojí řadu Technic o model motocyklu BMW R1200GS. Stavebnice se 603 dílky je propracovaná do detailu: od motoru vede k zadnímu kolu funkční kardan, a pohyblivé jsou i díly v dvouválcovém boxeru. Přední odpružení zajištuje replika systému Telelever, vzadu je podle předlohy klasický centrál. Podobných funkčních detailů bychom našli víc, ale zajímavější je, co všechno takový modýlek způsobil. Lidé v Legu podle něj vyrobili model vznášedla, a BMW na to odpovídá reálným konceptem.

Kapitoly článku

Model BMW R 1200 GS Adventure je - jako vůbec první stavebnice do Lego Technic vyrobená ve spolupráci s výrobcem motocyklů - v prodeji od začátku tohoto roku. Podle šéfa marketingu BMW Motorrad Heinera Fausta mají obě značky mnoho společného; úspěšně kombinují tradici s moderními technologiemi, a přináší nezapomenutelné zážitky mladým i starým po celém světě. Není tedy divu, že při navrhování stavebnice nezůstalo jenom u modelu motorky. Ze stejné sady dílků se totiž dá kromě motocyklu postavit také alternativní model Lego Technic Hover Ride, futuristický koncept vznášedla. Ten rovněž zahrnuje jak typické znaky motocyklu BMW, tak i designérský styl modelů Lego Technic.

Do životní velikosti pak tento model posunuli studenti ve školícím centru BMW Junior Company. Studenti druhého až čtvrtého ročníku při výrobě konceptu použili některé sériově vyráběné díly z motocyklu BMW R 1200 GS Adventure, jiné byly vyrobeny přímo na míru - například přední kolo ve tvaru vrtule dokazuje zručnost mladých techniků BMW.  Reálný model konceptu Hover Ride Design bude poprvé k vidění 16. února na akci Lego World v Copenhagenu. Pak bude cestovat přes několik měst do mnichovského centra BMW Group Research and Innovation.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist