husqvarna_svartpilen_801_2




Debut motocyklu Blata V6 na domácí Velké ceně v Brně

"Na Velké ceně České republiky v Brně v srpnu tohoto roku plánujeme debut motocyklu Blata V6," oznámil Pavel Blata. "Je to značné zpoždění oproti původním plánům, ale uvědomili jsme si, že podvolit se tlaku účasti v úvodních kolech sezóny nedává z dlouhodobého hlediska smysl.

Od zveřejnění projektu V6 a partnerství mezi společností Blata a týmem WCM MotoGP na loňské Velké ceně v Brně odvedla společnost Blata velký kus práce. Nestaví pouze nový stroj, který by byl sám o sobě dostatečnou výzvou, ale zcela nově vytváří sekci pro motocyklové závody Velké ceny. "Naším záměrem je zajistit v naší společnosti velkou úroveň technické způsobilosti," vysvětluje Pavel Blata. "Máme samozřejmě partnery, kteří jsou nám velkou oporou, ale nemá pro nás smysl vše zajišťovat pouze prostřednictvím externích zdrojů. Neděláme to u výrobních strojů a nemáme v úmyslu tak postupovat ani v závodní sekci." Motorový dynamometr a dynamometr pohyblivého pásu (rolling road) představují pouze několik zřetelných zařízení, které jsme nainstalovali. Rovněž jsou zavedena odborná zařízení pro rychlé prototypování, lití a obrábění, jejichž sestavení trvalo hodně dlouho. Tato investice se ale už za krátký čas mnohonásobně vrátí.


"Přijali jsme dlouhodobý závazek účastnit se motocyklových závodů Velké ceny s WCM. Vědí, že jsme odhodláni odvést správnou práci a že se to vyplatí nám všem. Budeme podporovat trvalé využívání současného čtyřválcového stroje až do doby, kdy bude dokončen šestiválec." WCM sází na cestu, kterou se společnost Blata vydala. "Dává to absolutní smysl," říká ředitel závodní sekce Peter Clifford. "Vytvoření závodní sekce a postavení tohoto motocyklu představují rozsáhlý úkol. Je to neuvěřitelný pokrok. Nemá význam protlačit motocykl na trať jen proto, abychom jej mohli využívat v úvodu sezóny. Máme mnohem větší zájem na kvalitě stroje, který budeme využívat na konci sezóny." Související články: Blata na výstavě Intermot 2004


Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist