husqvarna_svartpilen_801_2




Eicma: Bimota BB3 s motorem z BMW S 1000 RR

Italská značka specializující se na malosériovou produkci jedinečných strojů vlastní konstrukce s továrními motory jiných značek ukázala na domácí výstavě superbike BB3, který navazuje na loňský koncept BB2.

Bimota BB3

Jak napovídají dvě béčka v označení, tentokrát jde o spojení BMW a Bimoty. Z něj vzniknul exkluzivní supersport vyzbrojen litrovým čtyřválcem z BMW S1000RR, jež disponuje výkonem 193 koní (ve 13 its. ot./min) a točivým momentem 112 Nm (v 9750 ot.). I v Bimotě bude tento agregát využívat veškerou svou elektroniku, tedy různé palivové mapy, kontrolu trakce a anti-wheelie asistenci.
Chybět nebude ani asistence pro rychlořazení a standardní ABS. Základem motorky s provozní hmotností 179 kg je rám z lehké slitiny, který v Rimini osadili plně stavitelnými tlumiči Öhlins – vpředu je to 43 mm zlatá USD vidlice, vzadu pak centrální tlumič. To vše v decentně slušivém trojbarevném provedení s dotaženými detaily a s precizním dílenským zpracováním dělá z Bimoty BB3 naprostou lahůdku mezi supersporty.

Další foto z výstavy

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist