globalmoto_duben_nolan




Bimota má nového majitele

Italská značka za poněkud záhadných okolností ohlásila změnu majitele. Roberto Comini, farmaceutický magnát z Milána ji údajně prodal zatím neznámému švýcarskému investorovi.

Výroba exotických motocyklů, jako například DB11 VLX s přeplňovaným motorem,  pravděpodobně zůstane v italském Rimini, a nejspíš se nezmění ani italské vedení Bimoty. Alespoň to tak vypadá podle (trochu kostrbaté) tiskové zprávy:

Uběhlo už 40 let od chvíle, kdy Massimo Tamburini a jeho partneři Bianchi a Morri založili legendární značku. 40 let úspěchů, porážek, odhodlanosti a těžkostí, na konci minulého století. V roce 2002 odvážný podnikatel z Milána pozvedl skomírající firmu z popela a dal jí nový život. Život, spojený s mnoha vítězstvími a vývojem jedinečných motocyklů.

Teď, ve svých čtyřiceti letech, jde Bimita o další krok dál: štafetu přebírá nová švýcarská společnost. Italové ale budou firmu nadále řídit, a jsou připraveni, s neobyčejným odhodláním pokračovat v kurzu, nastaveném historií značky Bimota. Bimota s italským pasem zůstane čestným příslušníkem národa, známého vášní pro motocykly. Za několik dní bude vydáno oficiální prohlášení s uvedením nového vlastníka firmy.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist