yamaha_mt09




Bikecentrum Vrbovka

V Praze nad Jižní spojkou postupně vyrostlo velké motorkářské centrum Vrbovka, které v současnosti zahrnuje showroomy sedmi motocyklových značek, dvě obrovské prodejny příslušenství a je také sídlem vydavatelství 5 motocyklových periodik: ČMN, Motorkáři.cz, Quadmania.cz, Motohouse a Motoráj. Za zmínku určitě patří i Motobar Vrbovka, kde mimo jiné velmi dobře vaří... Pojďme si Vrbovku trochu projít a podívat se, co tu je k vidění. A pokud během výstavy Motocykl 2009 nenajdete tu svoji krevní skupinu, zastavte se po cestě domů omrknout největší motorkářské centrum v ČR!

Kapitoly článku

A Spirit - Aprilia a Moto Guzzi

Při příjezdu zdola z Braníku vás jako první uvítá mohutný prosklený showroom Aprilia a Moto Guzzi. Mašinu si zaparkujte hned vlevo u dlouhé výlohy bazaru s nabídkou několika desítek zánovních Aprilek a Guzzin, které většinou pocházejí z loňské testovací flotily A-Spiritu. V showroomu najdete opravdu velkou porci italského šarmu vtělenou do dvouválcových strojů i skútrů.

Racetool - KTM

Když po dolním parkovišti popojdete kousek dál dozadu, vstoupíte do oranžového světa Racetool s kompletní nabídkou modelů KTM. Jako perlička je v těchto dnech hned na začátku výloh vystaven sportovní roadster KTM X-Bow, což je luxusní kombinace formule a motokáry. Tahle hračka sice není jednostopá, ale duch motorek vám připomene alespoň nutnost mít za jízdy helmu. Hlavním trhákem jsou ale určitě nové modely 2009, konkrétně KTM 990 Adventure, Adventure R a KTM 990 Supermoto T. Na opět terénní adventure čekali všichni fanoušci poslední dvě sezony a konečně se dočkali. Kapitolou pro sebe je SMT s ambicemi na nekonečné cestování alpskými průsmyky.


Mot Art - Suzuki

Pojďme se podívat na horní parkoviště. Při vjezdu dejte pozor, ať po odbočení neskončíte ve výloze vedle nových modelů Suzuki! V prodejně MotArt na příznivce této značky čeká spousta lákavých strojů, od nového GSX-R přes Intrudery až po cestovní V-Stromy - zvlášť letošní provedení v bílé barvě se stromíkům moc povedlo.

Marimoto - Yamaha

Jelikož na Vrbovce až do roku 2005 bylo oficiální zastoupení značky Yamaha v ČR, je jasné, že společnost Marimoto má i jako dlouholetý dealer této značky na co navazovat. Ve čtvrtek  19.března se sem můžete přijít podívat na oficiální odhalení nové Yamahy R1 v ČR, další novinky jako nová řada XJ600 už jsou vystaveny na showroomu. I zde najdete poměrně velkou plochu vyhrazenou bazaru s dlouhou řadou jetých strojů čekajících na nové majitele. Kromě motorek zde nechybí sněžné skútry a čtyřkolky.

Marimoto - Kawasaki

Pořádné zastoupení zelených barev už v Praze dlouho chybělo! A na Vrbovce se to zelená opravdu hodně! Najdete zde kromě motocyklů i specialitky jako quady a ATV Kawasaki či vodní skútry. Navíc na pondělí je zde naplánováno oficiální odhalení kompletní modelové řady Kawasaki 2009, ze kterého vám také přineseme reportáž. Kompletní nabídka Kawasaki zde bude vystavena po celou dobu výstavy Motocykl, které se Kawa z již jednou uvedených důvodů neúčastní.
 

Marimoto - Triumph

Chcete-li na Vrbovce zastihnout anglické dvou a tříválce ve sportovním, cestovním i cruiserovém provedení, návštěvu dlouho neodkládejte! Zdejší dealerství Triumphu totiž bude na jaře končit. Naštěstí jen proto, aby se jen asi 10 minut jízdy od Vrbovky dostalo Triumphům ještě lepší a rozsáhlejší expozice. V sobotu 14.3. by totiž v nové budově DK Racing v Braníku mělo být otevřeno první oficiální zastoupení značky Triumph v ČR.

Y-Shop

Výlohy plné nádherných přileb Arai a oblečení Held, dlouhé řady stojanů se závodními kombinézami Alpinestars a Dainese, stojany s pneu Pirelli, to může znamenat jediné - prodejnu Y-Shop, která tyto produkty v ČR zastupuje a na Vrbovce nabízí jejich kompletní sortiment.

Bikers Crown

Tuto prodejnu najdete v dvou horních patrech se vstupem hned vedle Motobaru. Síť prodejen Bikers Crown čítá již 7 areálů  - Praha Karlovarská, Praha Braník, Most, Písek, Liberec, Jihlava a Chlumec nad Cidlinou, který je ovšem právě uzavřen kvůli přestavbě. Tady seženete opravdu všechno a najdete tu to pravé podle svých představ i obsahu své peněženky. Mimo jiných značky Remus, EVS, Answer, Caberg, Nitro, Spyke....

Redakce Motorkáři.cz + Quadmania.cz

V nové budově nad A Spiritem najdete také kanceláře redakce obou našich serverů Motorkáři. cz a Quadmania.cz. Zaparkujte úplně na konci horního parkoviště, vyběhněte jedny schody a přijďte s námi probrat třeba svůj cestopis nebo jiný nápad, akci či materiál ke zveřejnění.

Motobar Vrbovka

Ideální zastávka při návratu z výletu zpátky do Prahy i při návštěvě Vrbovky za účelem nákupů. Kde jinde si posedíte u kafe nebo nealkáče, abyste přitom před očima měli desítky nových strojů Yamahy a Kawasaki? Navíc můžu osobně potvrdit, že tady přes poledne velmi dobře vaří.

Webová prezentace www.vrbovka.cz

Pořádné motorkářské centrum si zaslouží také pořádnou webovou prezentaci!  A na doméně www.vrbovka.cz  najdete opravdu  vyčerpávající informace o celém areálu spolu se spoustou aktuálních prodejních akcí či novinek. Nezapomeňte si Vrbovku zařadit nejen do svých víkendových projížděk, ale také do oblíbených položek svého prohlížeče.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist