yamaha_demo_tour




Endura Beta RR verze Racing – Toskánci se závodním DNA

Ostrá soutěžní endura Beta modelového roku 2016 se nám představila už na začátku léta. Nyní přichází čas vyšlechtěných verzí Racing , které jsou vyvíjeny ve spolupráci s továrním týmem a není pochyb, že ve velkém těží ze zkušeností posbíraných na světových soutěží.

Kapitoly článku

Pro všechny enduro labužníky si Beta tradičně přichystala pět soutěžáků ve verzi Racing. V rodinné toskánské fabrice si vzali do parády dvoutaktní endura 250 RR a 300 RR a čtyřtaktní 350 RR, 430 RR a 480 RR, které vyšlechtili pěkně po vzoru továrních mašin.

Asi největším rozdílem oproti standardním modelům je přední vidlice Sachs s uzavřenými cartridgemi v červené barvě, na jejímž vývoji se podíleli i tovární jezdci. Lehké úpravy se dotkly také zadního tlumiče a v tomto případě se jednalo spíše o jeho nastavení.

Verze Racing přicházejí s přepínačem map na řidítkách, kdy je možné volit mezi módem Hard a Soft. Už z názvů je jasné, že režim Hard nabídne výkon v plné palbě a Soft naopak lehce umírněný, který se hodí například na bahno či těžší terén.

Během prezentace modelové řady 2016 v Itálii nám vývojový tým naznačil, že systém oddělené olejové nádržky a automatického vstřikování oleje si tovární jezdci na svých dvoutaktních speciálech nepřejí a to se také promítá u verzí Racing. Ty ho totiž na rozdíl od standardních modelů nemají a důvod je jednoduchý. Jde pouze o to, že se šetří každý gram.

Vymazlené Racing verze dostávají také trn na ose předního kola, který pomáhá k rychlejší demontáži osy předního kola při výměně kola. Sakramentsky atraktivní dělají Racing Betky také černé širší hliníkové stupačky nebo speciální sedlo s praktickou "enduro" kapsou na výpis, ale i černá řadící páka a pedál zadní brzdy. Mezi oku lahodící prvky patří také eloxované červené šrouby na motoru nebo napínače řetězu. Samozřejmostí je pak tovární červeno modrá grafika.

Endura Beta RR ve verzi Racing bude možné u prodejců omrknout a případně koupit už v listopadu tohoto roku.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist