globalmoto_duben_nolan




V Pardubicích otevřeli podstatně větší Motocentrum Barth, nabízí již šest značek

Kdo jste v poslední době jezdili kolem pardubického sídliště Dubina směrem na Sezemice, nemohli jste si nevšimnout čilého stavebního ruchu v místním dealerství Yamahy. Nyní už je vše hotové, jak jsme se mohli přesvědčit ve čtvrtek večer při slavnostním otevření nové podoby Motocentra Barth, které odteď bude zastupovat také BMW Motorrad a všechny značky koncernu Piaggio.

Kapitoly článku

Motocentrum Barth vzniklo již před čtyřmi lety (jak ten čas letí…) jako jedna ze společností skupiny Barth, do níž patří kromě závodního týmu, účastnícího se Rally Dakar, reklamní agentury, autopůjčovny či půjčovny karavanů především Autocentrum Barth. To je s devíti zastoupenými značkami, showroomy v Pardubicích a Hradci Králové a ročním obratem přes miliardu korun jedním z největších prodejců osobních automobilů v České republice. Otázku kovaných motorkářů, jestli může ve světě jedné stopy uspět prodejce, který se doposud specializoval pouze na automobily, zodpověděly uplynulé čtyři roky naprosto jednoznačně. Když se totiž sejde prodejní a servisní tým nadšených motorkářů a celé se to šmrncne moderní prodejní kulturou automobilové branže, vznikne velice efektivní a úspěšná prodejna.

Již následující sezonu po otevření Motocentra Barth zde vznikla také velká motopůjčovna a samo vedení celé firmy bylo překvapené, s jak obrovským zájmem se setkala. Nejprve zde byly jen Yamahy, postupně ale přibývaly i motocykly jiných značek a pro letošní rok už je v půjčovně 20 strojů od skútrů přes cesťáky po velké adventury či cruisery. Včetně novinek, jako jsou třeba BMW R 1250 GS nebo Moto Guzzi V85 TT! Rezervace probíhá přes web a tradičně se termíny rychle plní…

Dnešní Motocentrum Barth, jak bylo včera oficiálně otevřeno, sice sídlí v té samé budově jako doposud, ale uvnitř byste ho nepoznali. Veškeré prostory, dříve sdílené s jinými společnostmi skupiny Barth, už nyní připadají pouze na motorky a se současnou prodejní plochou přes 700 m2 jde o opravdu krásný showroom, kde má každá značka své pevné místo a kde nechybí samozřejmě ani bohatá nabídka motocyklového oblečení a příslušenství. A jestliže byla plocha prodejny zvětšena zhruba třikrát, tak to samé číslo můžeme aplikovat vlastně na všechno další – třikrát tolik personálu, třikrát větší servisní zázemí. To je zejména v sezoně velmi důležité a vy coby zákazníci nemusíte mít strach, že by se prodejna a počet zákazníků násobně zvětšily a servis zůstal stejný. Mechanici jsou samozřejmě kvalifikovaní, jejich vybavení dané standardy té které značky a třeba v těchto dnech v Motocentru probíhá velmi intenzivní školení mechaniků pro značku BMW Motorrad.

Jaké jsou cíle Motocentra Barth? Pěkně to shrnul předseda představenstva a výkonný ředitel skupiny Barth. „Když jsme začínali s Yamahou, naším cílem bylo udělat dobré dealerství pro Pardubice a okolí. Postupně jsme ale svou působností přerostli na celé východní Čechy, a teď bychom rádi vyrostli do hráče na celorepublikové úrovni.“ K tomu samozřejmě mají posloužit nově zastoupené značky, vhodně zvolené tak, aby si příliš nekonkurovaly a Motocentrum Barth dokázalo nabídnout motocykl prakticky pro každého.

Yamaha pochopitelně zůstává, jak zástupci Motocentra, tak importéra Yamahy si spolupráci pochvalují a nadále ji prohlubují. Italskou krev zastupují značky Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio a Vespa a podle Rostislava Kočaře, aftersales managera společnosti Faber Moto, která je importérem značek koncernu Piaggio do ČR, byl důvod ke spolupráci s Motocentrem Barth poměrně jasný: „Když jsme před dvěma lety vstupovali na český trh, dali jsme si jednoduché kritérium pro tvorbu dealerské sítě: v každém regionu se spojit s těmi nejlepšími a největšími.“

Poslední značkou, nikoli samozřejmě co do významu, která má v Motocentru Barth své zastoupení, je BMW Motorrad. Tady už proběhla o víkendu taková malá předpremiéra, když do Pardubic zavítala Roadshow, která podle vedoucího Motocentra Martina Blažka měla obrovský úspěch. Všechny jízdy byly rozebrané a ukázalo se, že zákazníci BMW si do Pardubic našli cestu vlastně ještě dříve, než zde bylo oficiálně. Přitom to tady vůbec není pro modrou vrtuli typické. „Motocentrum Barth je naší první motocyklovou prodejnou, která není spojena s automobily BMW,“ uvedl Petr Krajča, šéf českého zastoupení BMW Motorrad.

Zájem o testovací jízdy byl tak masivní, že se další velké testování, nyní již čistě pod hlavičkou Motocentra Barth, uskuteční při každoroční akci zvané Barth Day, která proběhne 11. května. A mimochodem, při té příležitosti by měl Libor Podmol, jenž se slavnostního otevření také zúčastnil, na své freestylové motorce přeskočit saltem vpřed i vzad Taxisův příkop na trati Velké pardubické!

Myslíte si, že teď o Motocentru Barth slyšíte na delší dobu naposledy? Tak to jste na omylu. Za půldruhého roku by na louce za stávající prodejnou mělo být otevřeno úplně nové Motocentrum Barth s prodejní plochou 1600 m2 a obrovským servisním zázemím! Všechny projektové dokumentace a povolení jsou již hotova a v červenci se začne stavět. Michal Burkoň to totiž s těmi plány na celorepublikovou špičku myslí naprosto vážně…

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
alterego přispěl 3 Kč
Jarda-Bekr přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Související firma
  • Motocentrum BARTH

    Autorizovaný prodej a servis nových motocyklů, skútrů a čtyřkolek značek YAMAHA, BMW Motorrad, CFMOTO, APRILIA, MOTO GUZZI, VESPA, PIAGGIO. Výkup motocyklů. Prodej motopříslušenství a náhradních dílů. Pneuservis. Motopůjčovna. Motobazar. Prodej oblečení a doplňků.




TOPlist