yamaha_demo_tour




Eicma: Piaggio Group

Největší stánek v italských barvách rozbalily na společné ploše značky domácího koncernu Piaggio Group. Prakticky hned vedle sebe byly k vidění novinky od Aprilie, Moto Guzzi, i Piaggia.

Kapitoly článku

Aprilia

SRV 850

Do čím dál víc populárního segmentu maxiskútrů v Miláně vstoupila Aprilia s modelem SRV 850. Mezi skútry ale novinku řadí hlavně design – po stránce výkonu i jízdních vlastností se bude SRV podobat spíš motocyklu.
SRV850 se netají inspirací u modelu Gilera GP800, ale zároveň se na vzhledu znatelně podepsalo sportovní založení značky Aprilia, a v detailech se promítají křivky jejích úspěšných závodních strojů. Stroj (tady už se vážně nedá hovořit o skútru) dostal pod kapoty nový vidlicový dvouválec o objemu 850 ccm s nejvyšším výkonem 76 koní při 7 750 otáčkách a krouticím momentem 76,5 Nm.
Distribuci síly má na starosti automatická převodovka s variátorem, ale to je v rámci pohonné soustavy jediný skútrový prvek. Přenos výkonu na zadní patnáctipalcový ráfek s pneumatikou 160/60 zajišťuje řetěz, ukrytý kvůli menším nárokům na údržbu v pouzdru. Hmotnost bez náplní 249 kg předurčuje Aprilii SRV850 spíš k delším cestám než popojíždění po městě, ale podvozek motocyklových parametrů zato dokáže delší výlet náležitě zpříjemnit.

Aprilia SR Motard 125

Další novinka si vypůjčila šmrnc od Aprilie Dorsoduro, a přináší do řady sportovních skútrů SR trochu supermotardového designu. Také charakter skútru Aprilia SR Motard bude jistě podobně hravý a zábavný - vždyť novinka vychází z nejprodávanějšího koncernového modelu Typhoon. Sportovní řídítka a zobák nad předním kolem mají velké ambice, stát se charakteristickými poznávacími prvky.

Moto Guzzi

V7 - V7 Special - V7 Racer

Hned ve čtyřech modelech se objevil modernizovaný motor V7.Dvouválec o objemu 744 ccm získal během omlazovací kůry kromě drobných estetických vylepšení hlavně pár koní navíc, a pyšní se teď hodnotami 51 koní v 6 200 otáčkách a 58 Nm při 5 000 ot.za min.
Že u Moto Guzzi přistoupili k revizi opravdu zodpovědně, o tom svědčí téměř tři čtvrtiny nových komponentů v motoru, razantní zásahy do vstřikování, i pečlivé vyladění převodovky. Nový motor bude od příštího roku kromě modelů V7, V7 Special a V7 Racer pohánět také malou Nevadu, která doznala navíc drobných změn v ergonomii, a v souvislosti s výročím založení značky se oblékla do svátečních barev.

Koncept

Velkou pozornost vzbudil koncept sportovní retro-repliky s dobovou kapotáží, bubnovými brzdami a dalšími prvky, jaké bývaly běžně k vidění na přírodních okruzích před čtyřiceti lety. Za současného rero trendu snad Moto Guzzi ani nemusela testovat reakci publika a rovnou mohla pustit tenhle nádherný kousek do výroby.

Piaggio

Beverly SportTouring

Letošní novinka Beverly se dočkala na trhu vřelého přijetí a Piaggio určitě očekává podobný úspěch od sportovnější verze Beverly SportTouring. Skútr na velkých kolech dostal oproti standardnímu modelu zbrusu nový motor o objemu 350 ccm, zadní pneumatiku v rozměru 150/70 a menší designové úpravy. Výkon pohonné jednotky 33 koní přibližuje novinku na úroveň čtyřstovkových modelů, při současném zachování hmotnosti a provozních nákladů srovnatelných s třístovkou. Piaggio Beverly SportTouring je prvním skútrem na světě, vybaveným systémem ABS/ASR.

X10

Komfort a styl, to jsou základní charakteristické prvky nového luxsního skútru Piaggio X10, který se bude vyrábět ve třech kubaturách: 125, 350 and 500. Vlajková loď skútrů Piaggio vystoupí z davu díky takovým prvkům, jako jsou například elektricky ovladádané nastavení zadního odpružení, parkovací brzda integrovaná ve stojanu, duální systém ABS a ASR systém, nebo palubní počítač.

Fly

Nové Piaggio Fly je praktický a kompaktní skútr, vhodný pro každodenní použití v jakémkoli městě na světě. Nejprve se představí v provedení se čtyřtaktním motorem 50 ccm, později jej doplní ještě verze 125 a 150 ccm.

Vespa

Quarantasei

Futuristický koncept Quarantasei - v překladu 46 (podobnost se známým startovním číslem je čistě náhodná, číslovka se vztahuje k letopočtu, kdy byla vyrobena první Vespa) - otevírá budoucnost nejznámějších skútrů světa. Po pětašedesáti letech a 17 milionech kusů, vyrobených v konzervativním designu, Vespa ukázala, že rozumí i nejnovějším technologiím a trendům.
Pod kapotami, které ani přes výraznou modernizaci nezapřou designovou návaznost na předchozí modely Vespa, se toho také hodně změnilo. Jednoválcový čtyřtakt o objemu 125 ccm se 3 ventily a elektronickým vstřikováním paliva patří k nejmodernějším skútrovým motorům z vývojového centra Piaggio Group. Kromě vyššího výkonu a spolehlivosti dosáhne nový motor také výrazně lepších výsledků v oblasti snižování škodlivých emisí.

Derbi

Senda DRD X-TREME a Racing

Model Senda DRD 50 Derbi zatím nabízela ve verzích R a SM, v Miláně k nim přidala dvě novinky: modely X-Treme a Racing. X-Treme ve variantách enduro a supermotard se pyšní vysoce výkonnými světlomety s integrovanou tabulkou na startovní číslo a zadním světlem z LED diod. Dále je tu multifunkční digitální přístrojový panel, který podává všechny podstatné informace .
Derbi Senda DRD Racing je k dispozici ve verzích S a RM, a může se pochlubit především prvotřídním odpružením. Vpředu je klasická 41mm vidlice se zdvihem 195 mm, zadní tlumič pracuje ve spojení s masivní kyvnou vidlicí (u modelu Racing hliníkové, na modelu X-Treme ocelové), která podporuje kvality podvozku.
Oba nové modely přicházejí s nadstandardní brzdovou výbavou - 260mm kotouč vpředu a 220mm kotouč vzadu. Kapalinou chlazený dvoutaktní motor o objemu 50 ccm slibuje nejmladším účastníkům silničního provozu dostatečně vzrušující zážitky.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist