husqvarna_svartpilen_801_2




Aprilia totálně překopala svoje nejmenší supersporty

První informace o nových malorážkách RS4 125 a RS4 50 Aprilia oznámila už na loňské výstavě Eicma v Miláně, ale teprve teď přichází z Itálie podrobnější a aktualizované zprávy. Potvrdilo se, že pod náporem legislativních opatření končí výroba dalšího legendárního dvoutaktu, a nová RS4 bude první čtyřtaktní stopětadvacítkou v programu továrny z Noale.

Kapitoly článku

Dalším premiérou, ale v celosvětovém měřítku, je použití rychlořazení na sériovém motocyklu kubatury 125 ccm. Aprilia nemusela chodit daleko, a adaptovala do malé RS4 systém Quick Shift z litrového modelu RSV4 APRC. Ten oběma malým supersportům posloužil také za vizuální vzor, a na první pohled byste nepoznali, že před vámi stojí mnohem slabší soupeř, než loňský vítěz světových superbiků. Design kopíruje originál až do takových detailů, jako například křidýlko na krytu sedla spolujezdce. A když sáhnete po provedení v týmových barvách Alitalia, máte skoro stoprocentní jistotu, že vás čeká přinejmenším stejně úspěšná kariéra jako Biaggiho, Rossiho, Melandriho, Stonera, Lorenza nebo Simoncelliho, kteří na nejmenších Apriliích také začínali.
Z davu současných maloobsahových motocyklů vyčnívají dvě nové Aprilie ještě třeba hliníkovým rámem, vyztuženým příčnými žebry. Ani upsidedown vidlice nejsou pro tuto kubaturu běžné a dokazují, že podobnost s úspěšnými velkými superbiky není pouze optická. Také parametry brzd můžeme bezesporu označit za nadstandardní. Vždyť která stropětadvacítka (o padesátkách vůbec nemluvě) se může pochlubit kotoučem o průměru 300 mm, nebo čtyřpístkovým třmenem? Ani v této disciplíně zatím nemají nové RS4 konkurenci.



Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist