yamaha_mt09




Intermot 2010: Příslušenství a doplňky

Na kolínské výstavě nebyly k vidění jen jednostopé stroje, ale vůbec všechno, co se kolem motorek točí. A co nás z obrovského množstí doplňků a příslušenství zaujalo nejvíc?

Kapitoly článku

Akrapovič

Firma Akrapovič představila na svém stánku kromě výfuků na motocykly i full system pro BMW M3 Safety car. Automobil byl vhodně umístěn na stojanu v úrovni očí, kde jste si mohli výfukové svody krásně prohlédnout, což učinil naprosto každý.

Arai

Arai ukázal v Kolíně hlavně své osvědčené přilby, které prošly modernizací. Lehčí a pevnější materiál, lepší odvětrávání, menší hluk, to jsou hlavní vylepšení, na něž se Arai zaměřil. Největší pozornost byla v prezentaci původem japonské firmy věnována modelům RX-7 RC, X-Tend, Chaser-V (nástupce oblíbeného Chasera) a Axces.

Givi

Italský výrobce doplňků se pochlubil zajímavou novinkou pro rok 2011, kterou je čelní plexištít Airflow. Jde vlastně o dvojitý štítek. Spodní část plexi je napevno uchycena na masce motorky a má na sobě držáky, ve kterých se pohybuje druhá, horní část plexi. Tu je možné vysouvat nebo zasouvat nahoru a dolů podle toho, jak je proudění vzduchu jezdci zrovna příjemné. Horní část je také možné zcela sundat. Vše je velice jednoducé a rychlé, jak se ostatně můžete přesvědčit na videu od výrobce...



Nolan

Novinku v podobě otevřené přilby N33 a nových barevných verzí integrálek N63 a N71 představil italský Nolan. Zajímavé novinky se představily také v univerzální řadě X-Lite, která se pyšní modelem X-402 GT s vyjímatelnou bradovou částí, díky níž z klasické integrálky rázem vytvoříte lehkou skútrovou přilbu.

Nutcase

Pěkným „venkovským“ stánkem se prezentoval Nutcase, který vyrábí lehké a vzhledově nezaměnitelné přilby pro nošení především na kole. Pestré ochrany hlavy jsou svým designem určeny hlavně pro mladé. Nutcase začal letos vyrábět přilby i pro skútry, proto nemohl v Kolíně chybět.

Pinlock

Novinkou firmy Pinlock je samo-zatmavovací hledí ProtectTINT a to pro většinu helem, které nemají v základu sluneční clonu. Hledí ProtectTINT se dá použít pro tyto výrobce helem: Arai, BMW, iXS, Lazer, Suomy, VAZ, Nolan, Schuberth, Shoei, X-Lite Shark, OGK KABUTO. Ostatně většina firem již v základu vybavuje své helmy vnitřním hledím proti zamlžení. Bylo jen otázkou času, kdy firma Pinlock doladí svůj výrobek. Na trhu se tak objevila konečně funkční proti sluneční clona, která se automaticky zatmavuje a zesvětluje podle aktuálních klimatických podmínek. Díky tomuto systému není potřeba si kupovat další tmavé hledí, které si na den namontuji a v noci jsem nucen zastavit a měnit jej za čiré. Clona je pružná, barvu změní během pár sekund, je lehce zaměnitelná s originálním vnitřím hledím, má povrch proti zamlžení a poškrábání.


Schuberth

Na domácí půdě se představil se svou první supersportovní přilbou SR1, extrémně tichou S1 Pro a také dámskou verzí přilby C3 Lady. Ačkoliv byl celý stánek laděn do bíla, Schuberth představil také další barevné variace svých přileb.

SW-Motech

Firma zabývající se bágly, nosiči, padacími rámy a dalším příslušenstvím pro pohodlnou jízdu na motocykl je dobře známa i v našich končinách. Na Intermotu sídlila její expozice hned vedle japonské Suzuki. Mě osobně zaujala především novinkou v oblasti řidítek. Nová řidítka Nonshock Endurance Bar“ přináší pohodlnou jízdu bez zbytečných vibrací. Nepříjemným rázům do zápěstí a dalším otřesům je tak konec. S těmito řidítky se jistě výrazně vylepší celkový komfort jízdy. V nabídce jsou řidítka na enduro modely, krosové speciály, ale i na celou řadu naháčů.

No a na konec musíme zmíni ještě jednu hračku, která nás moc pobavila. V jedné hale totiž byly k vidění i motocykly na vysílačku. Tyhle krásné stroje, jejichž cena se po vytunění přiblíží i dospělé motorce, se proháněly po vyznačené dráze a byla radost je pozorovat, jak projíždějí zatáčky.

Informace o redaktorovi

Jakub Janata - (Odebírat články autora)
Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist