yamaha_demo_tour




Africa Tour 2007

Přijďte v úterý 24.4. na cestovatelské promítání Radovana Jirků o letošní cestě po severovýchodní Africe. Výprava se uskutečnila v lednu a únoru a trvala bezmála sedm týdnů. Za tu dobu stihla výprava, čítající dvě motorky a čtyři osoby, procestovat Maroko, Mauretánii, Senegal, Gambii, Mali a Burkinu Faso. Najeto bylo bezmála 15 tisíc kilometrů.

Tentokrát si budeme povídat o první polovině cesty. Přes Maroko se dostaneme do vyprahlé Mauretánie, kde se setkáme s životem kočovníků. Po nově vybudované silnici dojedeme do hlavního města Nouakchott a poté přejedeme do Senegalu. Stepí, ve které jen tu a tam roste osamělý baobab dojedeme do Gambie. Tato malá země se rozprostírá podél stejnojmenné řeky a my pojedeme nejprve proti jejímu toku, pak se přeplavíme a dojedeme do hlavního města Banjul.







Cestou si prohlédneme africkou prehistorickou památku Watsu Stone Circle, jakési místní Stonehenge. Navštívíme několik přírodních rezervací, v Tanji Bird Reserve si prohlédneme ptáky a v Abuku opice, krokodýly a hyeny. V Banjulu poznáme ruch pravého afrického velkoměsta, prohlédneme si tržiště, typické restaurace i přístav. Vrátíme se zpátky do Senegalu a dojedeme do jeho metropole Dakaru. Tady navštívíme třeba Zelený mys, nejzápadnější bod Afriky. Vesnicemi, ve kterých se zastavil čas, budeme pokračovat do Mali, ale o tom až příště… Více fotografií naleznete na www.motocesty.wz.cz Akce začíná v úterý 24.4. 19 hodin v KC Novodvorská v Praze.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Radovan Jirků - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist