yamaha_tenere_duben




Oblečte se na sezónu s Motoparkem

Venku definitivně roztály poslední zbytky sněhu, asfalt se zahřívá na teplotu zajišťující dostatečnou přilnavost, a hlavně stále častěji slyšíte zvuky motorek vašich otužilejších souputníků. Všechno tohle znamená jen jedinou věc – je to konečně tady, začíná motorkářská sezóna.

První vyjížďka po dlouhé zimní pauze má své jedinečné kouzlo. Pokud však nezjistíte, že vaše rukavice jsou poněkud vybledlejší, než si pamatujete, helma už je vymačkaná a kalhoty se přes zimu „srazily“. Na první jízdy si s tím vystačíte, ale potom bude potřeba udělat revizi moto šatníku. A s tím vám rádi pomůžeme! Postaráme, abyste sezónu 2022 prožili nejen v pohodlném, ale také stylovém oblečení. Věřte, že u nás v Motoparku, jak na prodejně, tak e-shopu najdete opravdu velký výběr!

Doporučujeme vám tyto kousky

Na jaře ještě nebývá takové teplo a počasí je dost nevyzpytatelné. Ideálním modelem pro toto období může být například Panamericana od Modeky. Ta totiž zvládne jakékoliv počasí a chlapi si ji berou nejen do Alp, ale třeba i do mnohem teplejších končin. Bunda má navíc jednu velmi příjemnou vychytávku – vložka se dá použít jako jarní/podzimní bunda na vycházku. Budete mít díky tomu vlastně dvě bundy v jednom, což ušetří již tak skromný zavazadlový prostor při cestování.

Při obnově motorkářského šatníku je ale určitě vhodné myslet i na léto. Pro příjemné cestování v prosluněném počasí nabízíme bundu Modeka Khao Air, což je skvělý společník při teplotách nad 20 °C. Khao Air zároveň zajistí voděodolnost v podobě nepromokavé prodyšné membrány. Tuto bundu můžete doplnit ještě o letní kalhoty Seca Jet II s voděodolnou membránou a síťovinou na stehnech vpředu i vzadu, pod kolenem a na lýtku.

Pokud byste výše zmíněné oblečení rádi použili i za chladnějšího počasí, je možné pod něj obléct některý kousek ze sady Windblock od RST. Toto oblečení chrání proti profouknutí a můžete vybírat z kalhot, vesty a trička s dlouhým rukávem.

V případě velkých veder pak raději sáhněte po Rebelhorn Brutale. Je totiž téměř celá ušitá z meshe (což je speciální síťovina, která zajistí dokonalé větrání v parných letních dnech). Tato bunda navíc disponuje kompletní sadou chráničů při poskytnutí maximálního tepelného komfortu.

Pro ty, kteří rádi řežou zatáčky, případně občas vytáhnou svého miláčka na okruh, máme sportovní koženou bundu 4SR TT Replica vybavenou aerodynamickým hrbem a loketními slidery. Na e-shopu jí najdete rovnou ve 2 barevných provedení – s červenými a se žlutými prvky. K bundě bychom určitě doporučili také kalhoty 4SR TR3 vybavené nejen kolenními chrániči, ale i přípravou pro kolenní slidery. Ty je možné dokoupit zvlášť.

Pokud máte rádi kůži, ale sedláte spíše café racer či chopper, můžeme vám nabídnout široký výběr kožených bund. Z nich bychom rádi vyzdvihli například novinku RST IOM TT Brandish z hovězí kůže a možností přizpůsobit obvod pasu stahovacími pásky. A ke všemu fakt dobře vypadá!

A teď k moto botám…

Od bund a kalhot se můžeme postupně přesunout k botám. I tady nabízíme širokou nabídku, ze které si vybere určitě každý. Do náročnějších povětrnostních podmínek rozhodně doporučujeme boty RST Atlas, což jsou vysoké, voděodolné cestovní boty. Zajímavostí je prošití nití z odrazivého materiálu pro vyšší bezpečnost. Pro dobrodružné povahy nabízíme RST Raid WP – vysoké adventure boty s voděodolnou membránou SympaTex, která je použita například v bundách a kalhotách Modeka Panamericana.

Pokud hledáte nízké boty, určitě sáhněte po Ozone Urban II – sportovní obuv vybavená slidery a zajímavými červenými prvky. V případě, že preferujete boty, které jsou vhodné i na procházky na vašich cestách, nepřehlédněte Rebelhorn Tramp WP. Tyto boty zároveň díky svému vzhledu podobnému běžné obuvi pěkně zapadnou i do města.

Teď se vrhneme na rukavice a začneme pěkně zostra

4SR Stingray Race Spec je to nejlepší ze závodních rukavic, co v Motoparku nabízíme. Rukavice jsou na prstech a částech dlaně ušity ze speciální kůže Pittards, což je materiál 2× odolnější než klokaní kůže. Další lahůdkou je rejnočí kůže na dopadové zóně dlaně a skluzové zóny podšité kevlarem. Tyto rukavice budou pravděpodobně to nejlepší, co jste kdy na rukou měli. Uvěříte, až když je vyzkoušíte!

Dalším zajímavých a zároveň ve své třídě nejprodávanějším kouskem jsou sportovně-závodní rukavice RST Tractech Evo 4. Tyto rukavice jsou ušity z klokaní kůže a pod chráničem kloubů mají paměťovou pěnu pro plnou ochranu a pohodlí zároveň. Podšití kevlarem je příjemný nadstandard v této kategorii.

Posledním tipem, ale určitě ne poslední rukavicí v nabídce Motoparku, jsou Modeka Air Ride. Jedná se o perforované letní rukavice, které zajistí nejvyšší pohodlí ve vedru při zachování maximální bezpečnosti. Jejich výhodou je středně dlouhá manžeta, kterou lze zapnout i přes rukáv bundy.

Je třeba myslet také na nějakou slušivou a bezpečnou belinu, tedy helmu

Také v oblasti přileb je pořád co objevovat a vylepšovat. Hitem poslední doby jsou tzv. překlopky, přilby s dělenou skořepinou a možností překlopit bradovou část dozadu. Odklopená část helmy tak není nad hlavou (jako u výklopných přileb), ale v podstatě na úrovni brady – jen je zezadu. Díky lepší aerodynamice a níže položené hmotnosti odklopené části vám váš krk brzy potvrdí, že to byla dobrá volba. Mezi zástupce překlopných přileb doporučujeme LS2 Valiant II. Perfektně sedí, mají originální design, sluneční clonu a přípravu pro dioptrické i sluneční brýle. Navíc si skvěle rozumí s komunikátorem Sena Linkin Ride Pal III.

Na okruh pro vás máme v nabídce například HJC RPHA 11 – závodní helmu s perfektním systémem ventilace a bezpečnostními vytrhávacími lícnicemi. Jako každá ryze závodní helma nemá sluneční clonu, místo toho však nabízí komfort zatmaveného plexi navíc již v základu. Velkou zajímavostí této přilby je, že si i v rámci jednoho modelu můžete vybrat ze dvou způsobů použití materiálu – helmy jsou vyrobeny buď z trikompozitu (karbon, kevlar a sklolaminát) nebo čistě z karbonu.

Rozhodně nesmíme opomenout italské přilby Nolan, ze kterých jsme nedávno představili helmu Nolan N100-5 PLUS Anniversary N-Com 40 (článek k přečtení zde). Další populární značkou, díky své kvalitě, jsou přilby Shark. Naším tipem je integrální helma Shark Skwal 2.2. Tento kousek se od ostatních odlišuje především zabudovaným LED osvětlením v přední i zadní části přilby. S tímto Sharkem vás tak zaručeně nikdo nepřehlédne.

Ještě zbývá pár doplňků

K dokonalosti a kompletnímu vybavení už zbývá jen termoprádlo či nepromoky. I v této sekci si u nás určitě vyberete ze široké nabídky. Pokud jste zvyklí nosit pod přilbou kuklu, můžete třeba zkusit kombinaci termo trika a kulky od Rebelhornu. V případě nepromoků si zase můžete vybrat jak jednodílné modely, tak bundy a kalhoty zvlášť. Naším hitem je model Ocean, který je perfektně skladný, prakticky ho sbalíte do kapsy, a přitom vyniká funkčními vlastnostmi. Určitě ho doporučujeme doplnit o nepromokavé rukavice a návleky na boty.

Slevový kód na závěr

Na závěr pro vás máme jedno velikonoční překvapení. Zaujal vás některý ze zmíněných kousků, či kterýkoliv jiný z motoparkové nabídky? Ve dnech 13. – 19. dubna můžete využít 15% slevu při nákupu nad 3 000 Kč na e-shopu www.motopark.cz. Stačí jen zadat slevový kód: VELIKONOCE.

Motopark vám přeje úspěšný start sezóny 2022!

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • Moto Ostrava autorizovaný dealer Yamaha

    Autorizovaný prodejce, servis, pneuservis motocyklů značky Yamaha v Ostravě. Nabídka obsahuje kompletní sortiment motocyklů, skútrů, čtyřkolek, lodních motorů, generátorů, ale může Vám dodat i sněžné a vodní skútry a čluny z produkce Yamahy. K motocyklům Vám nabízí cenově výhodné komplexní pojištěn...

  • Moto Ostrava autorizovaný dealer Honda

    Autorizovaný prodejce, servis, pneuservis motocyklů značky Honda v Ostravě. Nabídka obsahuje kompletní sortiment motocyklů, skútrů a příslušenství. K motocyklům Vám nabízí cenově výhodné komplexní pojištění a financování, buď to formou leasingu nebo spotřebitelského úvěru, zároveň je smluvním servi...




TOPlist