globalmoto_duben_nolan




Elektrobike od Porsche?

Představte si, že by automobilka Porsche začala vyrábět motorky. Že na to vaše fantazie nestačí? Španělský designér Miguel Angel Bahri to dokázal, a přišel s konceptem jednostopého vozidla poháněného elektromotorem. Inspirovat se přitom nechal nejznámějšími modely německé značky; 911 Turbo, 918 a 919.

Miguel, který už má na kontě několik podobných projektů, nazval svůj futuristický koncept v duchu tradice tříciferným číslem - 618. Přestože jeho vize existuje jenom v digitální podobě, z obrázků je patrná snaha přiblížit se co nejvíc realitě. Tedy, alespoň pokud jde o propracovanost detailů - představa svezení na takové motorce má k běžnému životu celkem daleko. Designu však nelte upřít neotřelé nápady ani vizuální spojitost s německými sportovními automobily.

Například víka zavazadlového prostoru, který se nachází v místech kde běžné motocykly mívají nádrž, našla inspiraci u dveří závodních vozů z 24hodinovky v Le Mans. Není to ale jenom vzhled, co spojuje koncept 618 s automobily Porsche. Autor návrhu se chtěl přiblížit nízkému těžišti modelu 911 s šestiválcovým boxerem, a proto umístil akumulátory přímo do středu stroje.

Přístrojovou desku zastupuje osmipalcový dotykový displej, pečlivě zakomponovaný do siluety motocyklu. K palubnímu počítači lze připojit zařízení s operačním systémem Android nebo iOS, a přečíst si informace o stavu akumulátoru, poloze nejbližší dobíjecí stanice, a další důležité údaje. Na palubě je k dispozici také internet, a připojený telefon se za jízdy automaticky bezdrátově nabíjí.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist