yamaha_demo_tour




Brammo nově pod křídla gigantu Polaris

Společnost Polaris, majitel motocyklů Victory a Indian má nově pod svými křídly dynamicky se rozvíjející firmu Brammo s jejich elektromotocyklem.

Polaris Industries, která vstoupila na trh v roce 1998, těžila od počátku z rostoucí popularity motocyklů Victory a následně v roce 2011 se dostala do ještě většího podvědomí převzetím otěží nad motocykly značky Indian. Společnost Polaris vyrábí off-roadová vozidla, čtyřkolky, sněžné skútry, ale i elektrická a hybridní vozidla.

Další růst společnosti má zajistit nové partnerství s firmou Brammo, která je známa díky velkým zkušenostem s motocykly poháněné elektřinou. Brammo Inc. se sídlem v Severní Americe se zabývá pohonem na elektřinu a zkušenosti má již s modelem Enertia a elektromotocyklem Empulse. Veškerý vývoj je soustředěn uvnitř firmy a jejich akumulátory dodávají dalším firmám, které se taktéž zabývají pohonem na elektřinu. Vývoj jejich společnosti spatřují v nové fúzi s gigantem se zkušenostmi z prodeje dvoustopých i jednostopých vozidel. 
Polaris se stal hlavním investorem již v roce 2011, ale až nyní se Brammo může soustředit pouze na design jejich výrobků a vývoj elektrických pohonů. Polaris má tak k dispozici majetek firmy Brammo a počítá se zahájením výroby elektromotocyklů na jejich montážních linkách v polovině tohoto roku. O jaký motocykl se bude jednat, není zatím známo. Brammo, však každopádně bude nerušeně pokračovat na vývoji pohonných jednotek, konkrétně na jejich lithium-iontovém akumulátoru a řídící jednotce Brammo Power.
"Během posledních tří let jsme společně usilovali o rozvoj nové pohonné jednotky, kterou vyvinula společnost Brammo. Díky nové strategii se bude firma Brammo moc více soustředit na vývoj a zlepšení výkonu a firma Polaris na distribuci a prodej", řekl Scott Wine, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Polaris s tím, že očekává brzkou návratnost této velké investice.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist