husqvarna_svartpilen_801_2




2x VIDEO: Malé elektrické Harleye

Doposud jsme je viděli jen jako malůvky, nebo později na fotkách. Teď Harley-Davidson zveřejnil dvě krátká videa, z nichž je vidět, že elektromobilita je v Milwaukee skutečně míněna naprosto vážně.

Doposud se téma elektriky u H-D točilo hlavně kolem naháče LiveWire. Ten byl představen jako koncept poprvé v roce 2014, letos se ho ale už dočkáme v sériové výrobě. Že nezůstane jen u něj, to bylo nad slunce jasné, a loni v létě šéf H-D Matt Levatich prozradil další elektrické nápady, jejichž realizace bychom se měli dočkat do tří let.

Z pětice ukázaných elektrických strojů, z nichž jeden byl již známý LiveWire, se další veřejné prezentace dočkaly prozatím dva, a to prozatím nijak konkrétně nepojmenovaný městský skútr a dirtbike na pomezí krosky a horského kola. Jejich obrázky byly ukázány před měsícem u příležitosti konání veletrhu CES v Las Vegas, přestože mnozí doufali hlavně v ten flat trackem inspirovaný motocykl.

 

A teď už víme, že oba maličké a pro značku Harley-Davidson velmi netypické elektrické povozy skutečně drandí. Americký výrobce využil konání oblíbených zimních X-Games v Coloradu a do jejich sedel posadil mladé sportovce – snowboardistu Jacka Mitraniho a adrenalinového univerzála kombinujícího bláto a sníh Jacksona Stronga. Natočená videa nejsou nic, z čeho by vám měla spadnout brada, zejména ten městský skútřík je koncipovaný hodně na pohodu, ale jako potvrzení, že nás tenhle směr u H-D v blízké budoucnosti opravdu čeká, to celkem stačí.

VIDEO

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4.5 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Sancu přispěl -1.5 Kč
Radek156 přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist