yamaha_demo_tour




Vojta Lavický na tandemu s Vláďou: Rukama nohama se domluvíš vždycky

Vojta Lavický se jednoho dne rozhodl objet svět a netrvalo dlouho a jeho myšlenka se stala realitou. Přípravy trvaly zhruba rok a půl, přičemž ze začátku plánování probíhalo celkem na pohodu a teprve poslední čtyři měsíce to nabralo na obrátkách. S tehdejší přítelkyní Mirkou jeli na motorkách každý sólo a to z jasného důvodu, že Vojta za sebou nikoho nechtěl a Mirka nechtěla sedět za Vojtou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Vojta Lavický teprve nedávno vydal knížku „Na motorce kolem světa“ a nejen o tom se rozpovídal v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou. Povídali jsme si o přípravách na cestu, o zážitcích v nejrůznějších koutech světa, ale také o tom, jaké je to jet kolem světa jako pár, co jede na dvou motorkách. Vojta popisuje, jakou pozornost ve světě vzbudili, kde se jim nejvíc líbilo a kam by příště už nejel. Takovým místem je třeba Kazachstán, kde dokonce dvakrát boural a málem došlo na rvačku. Naopak na Patagonii nebo Peru vzpomíná moc rád a hned by se tam vrátil.

Náš tip

Hodina nekráceného povídání zde: lavicky.mp3

Jižní Amerika mu přirostla k srdci a vrací se tam dodnes v roli průvodce. Sedí mu vřelí lidé, skvělé jídlo a jedinečná příroda. V rozhovoru Vojta vypráví o problémech s motorkami, o lidech, které na cestě potkal a také o různých situacích, které musel řešit. Poslechněte si zajímavé vyprávění a třeba vás naláká pořídit si knížku, ve které se dočtete o cestě kolem světa víc. Trvala dvacet měsíců a na tachometru přibylo zhruba pětašedesát tisíc kilometrů.

O čem se mluvilo:

  • Jak se zrodila myšlenka objet svět
  • O volbě motorek
  • Jak se cesta chystala a co vše se muselo naplánovat
  • O lidech, zemích a zážitcích z různých koutů světa
  • Jaké je to jet kolem světa jako pár, přičemž každý má svou motorku
  • O nové knížce „Na motorce kolem světa“

Knihu NA MOTORCE KOLEM SVĚTA můžete zakoupit zde.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist