globalmoto_duben_nolan




Tomáš Slavíček na tandemu s Vláďou: Všude jsou super lidi a poslední cesta Iránem to potvrdila

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je cestovatel, fotograf a novinář Tomáš Slavíček, který ze sedla motorky viděl kus světa. V rozhovoru vypráví o cestování po Turecku a Iránu, tedy zemích, které procestoval na Royal Enfiel Himalayanu a rád na to vzpomíná. Zajímá vás, jací jsou v Iránu lidé, jak se tam cestuje na motorce a co všechno se tam dá zažít? Pak si poslechněte tento páteční rozhovor s příchutí orientu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Co Tomáše přimělo cestovat po světě
  • Proč si na cesty vybral Royal Enfield Himalayan
  • O tom, co mu cestování dalo a stále dává
  • Jaký je Irán a jací jsou tam lidé
  • O nápadu vyrazit z Čech do Hanoje
  • O životě ve Vietnamu
Náš tip

Kompletní rozhovor v mp3 ke stažení zde: slavicek.mp3

 

Tomáš Slavíček chtěl poznat svět a podívat se za hranice města, kde vyrůstal a kde později žil. Proto vyrazil na cesty a nejprve cestoval bez motorky po Číně a Rusku. Docela neplánovaně vyrazil do Vietnamu, kde se usadil na několik let a žije tam dnes. Jak sám říká, baví ho zůstat dlouhodobě na nových místech a díky cestování lépe dokáže poznat sám sebe.

Jednoho dne dostal nápad vyrazit na motorce z České republiky do Hanoje a díky tomu, že nic moc neřeší, nechal věci plynout. Zkrátka plánoval jenom to nejdůležitější, protože větším plánováním nechtěl ztrácet čas. V dalším díle seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou vypráví o cestování po Turecku a o Iránu, kde se mu líbilo. Právě Irán už je na plánování a přípravu vstupu do země náročnější a nese s sebou nejrůznější zákonitosti. Poslechněte si vyprávění o lidech, přírodě, jídle a vlastně úplně jiné kultuře, kterou je potřeba respektovat. Jak se mu po Iránu cestovalo na Royal Enfield Himalayanu, jací jsou tam cesty a řidiči a jak fungoval Royal Enfield Himalayan? O tom více napoví tento rozhovor.

Přečtěte si také:

Články Tomáše Slavíčka na portálu Motorkáři.cz

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Tomáš Slavíček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist