journeyman_brezen




Radek "Rade" Frank na tandemu s Vláďou: Riskl jsem to

Páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil Radek Frank, kterému málokdo řekne jinak, než Rade. Vášnivý cestovatel a centrální mozek firmy Rade/Garage se rozpovídal o cestování na motorce nejen v Evropě, ale také v jeho oblíbené Africe nebo o tom, jak se rozhodl vyrábět doplňky pro cestovní endura a rally speciály.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Nesestříhaný rozhovor v délce přes 1 hodinu: rade.mp3

Poslechněte si rozhovor, ve kterém Rade vypráví o svých začátcích na motorce a zejména pak o první brněnské Grand Prix, kterou před více než dvaceti lety navštívil s partou kámošů na fichtlech. Jak říká, tenkrát to byl velký punk a vlastně jeho odrazový můstek do světa velkých mašin. Z jejich sedla viděl kus světa, protože nezůstalo pouze u Evropy, ale došlo také na Jižní Ameriku či Afriku, která ho totálně očarovala. Také se dozvíte, jak se na cestu připravit, co není radno podcenit a co Rade považuje za vůbec nejdůležitější.

Cestování má na svědomí první vyrobené vlastní díly na motorku a také to, že to Rade později risknul a nechal práce v korporaci a dnes vyrábí špičkové kity na cestovní endura, které objednává celý svět. Výrobky z Brandýsa nad Labem se objevily dokonce na legendárním Dakaru na motorce Gábiny Novotné, což jen potvrzuje skutečnost, že kromě cestování Rade podlehl právě dálkovým rally soutěžím a sám si rád některou menší soutěž střihne. Kde taky lépe otestovat kvalitu a funkčnost vlastních produktů.

O čem se mluvilo:

  • O cestování v Africe
  • Jak se připravit na několikaměsíční výlet
  • O tom, jaký je rozdíl mezi Jižní Amerikou a Afrikou
  • Jak si Rade vyrobil první vlastní doplněk na motorku
  • O rozhodnutí budovat vlastní značku a vyvíjet doplňky na cestovní a rally motorky

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
2lizard přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • RADE/GARAGE

    RADE/GARAGE jsou nadšenci, kteří navrhují vyvíjejí doplňkové díly na "adventure" a "rally" motorky. Díly, které si navrhneme a zkonstruujeme, si necháváme vyrábětlokálními firmami. Pak jednotlivé sady kompletujeme a rozesíláme do celého světa. Více informací o nás najdete na odkazu: http://www.radeg...




TOPlist