globalmoto_duben_nolan




Přípravy na výstavu Motosalon 2014 vrcholí

Motorkářský rok nemůže začít jinak než výstavou Motosalon, která se letos po dvou letech vrací do Brna. O tom, co si pro nás na tento ročník organizátoři připravili, jsme si povídali s mluvčí brněnských veletrhů a výstavišť Ditou Brančíkovou. Jestli se i vy chcete na něco zeptat, máte možnost ve formuláři pod článkem.

Jak dlouho trvá připravit výstavu Motosalon a co všechno to obnáší?
Práce na Motosalonu začíná už v říjnu předešlého roku. První schůzky, kontakty, rozložení a naplánování expozici, dohadování podmínek, vymýšlení doprovodného programu, zajištění servisu pro klienty. Po konci listopadu už míváme veletrh na takových těch základních kamenech, vystavovatelé využívají zajímavější ceny. Samozřejmě, že každý má nějakou představu o svém stánku, někdo chce roh, druhý uličku. Někomu připravujeme expozici my, někdo si stánek doveze. V Brně máme naštěstí k dispozici větší halu a zázemí a tu výhodu, že jde o velký areál, kde se v jednom momentě potkává víc akcí, takže na jednu vstupenku máme program pro celou rodinu.
Jaké novinky čekají na návštěvníky v programu letošního ročníku?
Letos poprvé na Motosalonu si přijdou na své i milovníci přestaveb. V sekci Custom Culture se předvede na dvě desítky zajímavých strojů, klenotů mezinárodních soutěží. Kdo už vlastní řidičák, může si otestovat skútry „125“. Když vyberu z doprovodného programu – jezdec Pavel Suchý jeho Jawy 350 na výstavě zakončí projekt JAWA kolem světa. Chybět nebudou na jednotlivých stáncích ani další cestovatelé a závodníci. Každý den se budou konat “guided tours“ – tzv. spanilé jízdy návštěvníků po okolí výstaviště za doprovodu členů Policie ČR. Od pátku obohatí svými vystoupeními program kaskadérský tým Crazy Day, který předvede například synchronizované jízdy. Letos poprvé kaskadéři předvedou i synchronní jízdy na čtyřkolkách, které jsou stále populárnější. Celkem pojede současně až sedm čtyřkolek.

…předpokládám, že nebude chybět Globus smrti…
Jasně. Samotný Globus smrti je více než dvoutunová kovová koule o průměru šest metrů, do které se zavřou až čtyři jezdci. Ti pak jezdí proti sobě rychlostí až 50 km/h za doprovodu hudby a pyrotechnických efektů. V minulém století patřily podobné koule nebo válce ke klasickým atrakcím zábavních parků a poutí. Postupně tyto klasické atrakce kvůli množství úrazů a velké nebezpečnosti zanikly.
Můžou se na něco těšit i menší návštěvníci Motosalonu?
Máte-li na mysli děti, tak pro ty je připravený speciální program. Kaskadéři v maskách Supermana, Batmana a Spidermana je budou vozit ve speciálním autě, ve kterém se s ním budou moci i vyfotit. Dětské pásmo doplní vystoupení taneční hip hopové skupiny a několik soutěží. Na děti bude v neděli zaměřené vystoupení s večerníčkovými postavičkami Pata a Mata a exhibice na BMX. Automotodrom Brno nabídne dětským návštěvníkům možnost svézt se na minibiku.
Co si máme představit pod pojmem Teenager Day, který chystáte na páteční den?
Teenager Day je akce zaměřená na mladé a začínající jezdce. To je takový trend řady vystavovatelů, kteří nás směřují k tomu, abychom se společně letos víc zaměřili na mladé a na prvojezdce. Pro tyto návštěvníky zde bude zajímavý program od ukázek dopravních nehod, videí přes skutečné pády až po instrukce, jak se má chovat spolujezdec na motocyklu. A také bude v tento den snížené vstupné pro studenty. Za stovku.

Jaký je letos zájem ze strany vystavovatelů? Vejde se Motosalon na stejnou plochu jako v roce 2012?
Motosalon se vyvíjí obdobně jako v předešlých letech, drží si i stejné metry a počty vystavovatelů, takže pavilon P stále postačuje, neboť jeho kapacita je největší svého druhu v České republice. Svou účast na Motosalonu potvrdili téměř všichni významní motocykloví výrobci. Nebude chybět největší světový producent Honda, Yamaha, Harley-Davidson, Triumph, Aprillia, Moto Guzzi, BMW, Kawasaki, Suzuki, Royal-Enfield, Kymco, KTM, Jawa a další. V expozici čtyřkolek budou značky Arctic Cat, TGB, Can-Am nebo Outlander. Na stáncích v sekci příslušenství se mohou návštěvníci těšit například na značky Arai, Dainese, Nolan, Rizoma, LS2, Schuberth helmets, Shark, Shoei nebo PSÍ Hubík. Obsahově jsme Motosalonu doplnili sektor přestaveb Custom Culture, to je část, která na Motosalonu dosud chyběla.
Víme, že na Motosalonu má proběhnout autogramiáda Karla Abrahama. Přijedou do Brna ještě nějaké další celebrity motocyklového sportu?
Na Motosalonu budou autogramiády nejen Karla Abrahama. Sejde se zde spousta známých tváří, jak z řad profesionálních jezdců, tak potom VIP motorkářů. Nebudou chybět cestovatelé jako Jarda Šíma, Igor Brezovar, dále David Pabiška jako účastník rallye Paříž-Dakar a další. Samotné zahájení pro širokou veřejnost proběhne ve čtvrtek 6.3., pravděpodobně ve 12:30 hodin (čas ještě ladíme) a návštěvníci zde poprvé uvidí v celé své kráse aktuální motocykl Karla Abrahama pro tuto sezonu - novou Hondu. Odhalit ji a tím zahájit Motosalon přijedou známé tváře např. Pepa Sršeň, herci Pavel Liška, Jan Revai, Dalibor Gondík, moderátorky Linda Finková a Eva Decastelo. Tradičně očekáváme moderování doprovodného programu a návštěvnických soutěží oblíbeného Standy Berkovce.
Bude i v příštích letech výstava Motosalon probíhat střídavě v Praze a Brně?
I v příštích letech bude veletrh Motosalon probíhat střídavě v Praze a Brně. Má to své vcelku racionální důvody.

Veškeré informace o chystané akci naleznou návštěvníci na stránkách www.bvv.cz/motosalon, nebo FB Motosalonu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Dita Brančíková

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

ThomsonMotorson
Dotaz od ThomsonMotorson položen 04.02.2014 08:43

Dobry den. Rekneme, ze se chystam prijet do Brna na motorce. Kam ji dat, abych o ni neprisel, kolik bude stat parking a kolik zaplatim pri vstupu? Preju klidny den a diky za odpoved..
TM

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 15:51

...parkování bude pro motorky na vyhrazeném parkovišti v areálu zdarma.....vstup je 200Kč na místě a když se předregistrujete tak za 160Kč
https://registrace.b...otosalon-2014/krok-1

moga
Dotaz od moga položen 04.02.2014 09:07

Je hezké,že připravujete vstupné pro studenty, ale co odborná veřejnost (konstruktéři apod., to že tu motoczklový prumysl živoří, neznaméná, že by se tu motorky, byť pro cizince, nekonstruovali a nevyraběly pro ně komponenty)? Meli by jste si vzít příklad z pražského MOTORSPORT-EXPO, kde odborná veřejnost, po zaregistrování, bude mít vstup zdrama, pravě proto, aby se prestiž MOTORSPORT-EXPO zvýšila.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 17:56

...Motorsport-Expo jsme měli loni u nás na BVV a pokud si dobře pamatuji jsou to závodní auta, příslušenství atp. Tak nevím, proč to srovnáváte s Motosalonem? To je jiný druh akce.....pěkný podvečer

Tridac
Dotaz od Tridac položen 04.02.2014 09:59

Na poslední fotografii v upoutávce na salon vidím Davida Matáska. Není to trošku urážka motorkářů? Doufám, že se tento člověk v Brně neobjeví. Myslím si, že to je ostuda spojovat tohoto člověka s čímkoliv co je otázkou motocyklové rodiny.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 15:53

....David Matásek loni zahajoval společně s Romanem Vojtkem a dalšími hosty Motosalon v Praze. Oba dva jezdí na skútrech a protože jsme měli zvýrazněné téma skútry, tak jsme si vybrali je.

Vladimirator
Dotaz od Vladimirator položen 04.02.2014 10:12

Dobrý den,
rád bych viděl stánek Ducati,proč se do Brna zase nedostane?Díky

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 15:54

...to se budete muset zeptat na Ducati:-).

Štoky21
Dotaz od Štoky21 položen 04.02.2014 12:20

Dvě otázky, které tu padly..Proč nebude Ducati a kam s motorkou? Vím, že parkování má být zdarma pro moto, bude nějaké oplocené HLÍDANÉ parkoviště?

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 15:54

...parkování bude v areálu výstaviště a zdarma.....

enduro-rider
Dotaz od enduro-rider položen 04.02.2014 12:38

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jakým způsobem je možné získat vstupenku online, resp. předregistrovat se? Hledal jsem odkaz všude možně a opravdu se mi nedaří nic najít.. Děkuji za odpověď. Skala

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 15:55

...omlouvám se, předregistraci jsme spustili až dnes. Takže můžete tady: https://registrace....otosalon-2014/krok-1

And
Dotaz od And položen 04.02.2014 12:44

Existuje nějaký program celého motosalonu? Kde, kdy a kdo bude mít jaké vystoupení?

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 15:55

....zatím se tvoři a jakmile bude kompletní, tak bude na webu i FB.....

DOMINATOR
Dotaz od DOMINATOR položen 04.02.2014 13:35

Doufam že se nenachytám jako už se stalo že dojedu a bude tam kulové souhlas dejte nekde pořádny plánek s rozvrhem kde co akdy bude dik.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:01

.....nevím přesně, co si představujete pod pojmem kulový ...u nás bude Honda, Yamaha, Harley-Davidson, BMW, Triumph, Aprilia, Moto Guzzi, Kawasaki, Suzuki, Kymco, KTM, Royal-Enfield, Jawa, Guewer Arctic Cat, TGB, Can-Am nebo Outlander. Na stáncích v sekci příslušenství a motooblečení např. Arai, Dainese, Nolan, Rizoma, LS2, Schuberth helmets, Shark, Shoei, Modeka, Datatag nebo čeští výrobci PSÍ Hubík, Restless, TOKOZ......doprovodný program se ladí a jakmile bude hotový tak ho dáme na webi FB....

gresini
Dotaz od gresini položen 04.02.2014 14:03

Dobrý den,nezdá se Vám,že úroveň brněnského motosalonu postupně klesá? A pokud ano,čím to asi je? S pozdravem G.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:03

...nezdá:-). ....vzhledem k tomu, že máme téměř všechny důležité značky, váš názor nesdílím....Honda, Yamaha, Harley-Davidson, BMW, Triumph, Aprilia, Moto Guzzi, Kawasaki, Suzuki, Kymco, KTM, Royal-Enfield, Jawa, Guewer Arctic Cat, TGB, Can-Am nebo Outlander. Na stáncích v sekci příslušenství a motooblečení např. Arai, Dainese, Nolan, Rizoma, LS2, Schuberth helmets, Shark, Shoei, Modeka, Datatag nebo čeští výrobci PSÍ Hubík, Restless, TOKOZ

pěkný podvečer

IvanDvoutakťák
Dotaz od IvanDvoutakťák položen 04.02.2014 14:38

V prvním článku o Motosalonu 2014 v Brně na BVV jsem postrádal
Suzuki a teď že zde nebude Ducati ... Bude tady "někdo" ??

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:04

Suzuki bude a Ducati nás nemá rádo:-) A někdo bude...viz. níže.

crxjet
Dotaz od crxjet položen 04.02.2014 14:58

když už jste zmínila racionální důvody, přijde vám racionální, že na místo např Ducati stánku sezvete jistě ne levné rádoby celebrity???? Motocykl v Praze s Ducati stánkem problém neměli....

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:07

...nechcete zkusit Ducati přemluvit Vy?:-)) Celebrity (které jezdí na motorkách) máme z čistě praktického důvodu - dostaneme se potom do portálů zaměřených na širokou veřejnost. Do portálů s obrovskou návštěvností:-)

Tom97K
Dotaz od Tom97K položen 04.02.2014 15:07

Dobrý den, bude mít značka 4SR na výstavišti svůj vlastní stánek? Děkuji.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 18:00

...zjistím od kolegyně a napíši :-)


a ozval se pan Cirkusák a píše: Ano značka 4SR bude na stánku kaskadéru CRAZY DAY. Určitě se zastavte podívat na tohle kvalitní oblečení pro motorkáře.

Takže BUDEME :-))))

radim2
Dotaz od radim2 položen 04.02.2014 15:40

Dobrý den, zrušte to! Jako vždy jedu radši na opravdu moto výstavu do LINCE (Rakousko)14.2.-16.2.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:09

...tak víte nám se to zatím líbí, takže si dovolíme nezrušit. A Vám ať se líbí v Linci:-)

IvanDvoutakťák
Dotaz od IvanDvoutakťák položen 04.02.2014 16:47

Teď jsem "kdesi" četl, že v Brně nebude Ducati ...,
Suzuki v seznamu taky chybí(?) a tak se snad
dozvíme ještě před tím, než si u brány koupíme
vstupenky, které firmy a značky v Brně BUDOU ... !???

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:10

....Honda, Yamaha, Harley-Davidson, BMW, Triumph, Aprilia, Moto Guzzi, Kawasaki, Suzuki, Kymco, KTM, Royal-Enfield, Jawa, Guewer Arctic Cat, TGB, Can-Am nebo Outlander. Na stáncích v sekci příslušenství a motooblečení např. Arai, Dainese, Nolan, Rizoma, LS2, Schuberth helmets, Shark, Shoei, Modeka, Datatag nebo čeští výrobci PSÍ Hubík, Restless, TOKOZ .........A Ducati skutečně nebude, ono ani nikdy nebylo:-)))) Pěkný podvečer.

Mi3ka
Dotaz od Mi3ka položen 04.02.2014 17:18

Dobrý den,
na Motosalon jezdím již několik let. Myslím si, ač se mnou určitě mnoho lidí nebude souhlasit, že je úroveň poměrně vysoká a že si na takové akci každý najde něco co ho zaujme. Mrzí mě ale ten neustálý boj mezi Prahou a Brnem (potažmo Holešovicemi a Letňanami) Nejenom že to nutí účastníka k tomu aby si pomalu hodil mincí "kam?", ale ve stejné situaci se ocitají i vystavovatelé, což vede k otázkám typu: "proč nebude Ducati, Suzuki...?" Chtěl bych se proto zeptat, zda je někdy v budoucnu nějáká reálná šance, že tu budeme mět jen jednu motovýstavu. Potažmo, jaké "racionální" důvody (kromě neshod mezi společnostmi a konkurenčního boje) obhajují toto nesmyslné jednání.
Jinak se na výstavu těším a velmi se líbí zařazení sektoru přestaveb
Pěkný den.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:11

Dobrý den, Suzuki bude a možná v budoucnu bude jen jedna výstava:-)))) Uvidíme:-)))

stráťa
Dotaz od stráťa položen 04.02.2014 17:26

Na fotkách z Milána se mi celkem líbila přilba Scorpion EXO-910 a vcelku rád bych si ji prohlídl "naživo". Bude mít firma Scorpion na výstavě stánek?

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 18:11

...tak to nevím, pokud si ji nedoveze nějaký mediální partner, nebo někdo z doprovodného programu....pokud ano, tak o tom budu určitě hned informovat....

lordicek1
Dotaz od lordicek1 položen 04.02.2014 18:11

Dobrý den.Motosalon je za dveřmi a nikde se pořádně člověk nedočte které značky tam budou,jaký je vlastně program,kolik je vstupné a jestli se dají někde předregistrovat vstupenky??Informovanost vázne a lidi to hodně odrazuje Nikdy nechce zaplatit vstupné a zjistit,že tam není polovina značek a věci kvůli kterých tam jedou.Myslím,že tam lidi nepojedou na nějaké celebrity,ale na motorky když je to motosalon.Pěkný den a díky za odpověď.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 18:03

Dobrý den, značky už jsem uvedla níže několikrát, co se týká organizačních věcí, tak ty máme na webu:
předregistrace - https://registrace....otosalon-2014/krok-1

a otvírací doba a vstupné - http://www.bvv.cz/m...vstupenky-parkovani/

Celebrity tam jsou kvůli tomu, abychom dostali články o Motosalonu do médií pro širokou veřejnost:-)

pěkný podvečer

Starane
Dotaz od Starane položen 04.02.2014 18:48

Zařazení přestaveb dobré. Mě jenom mrzí, že je celá výstava narvaná do jedné haly. Na každého návštěvníka připadne 15 milimterů čtverečních prostoru. Mezi motorkami minimální místo atd. Chápu vystavovatele, že minimalizují náklady. (Kdysi byl kamarád se stánkem na obdobné výstavě v Brně a když mi řekl kolik chtěli pořadatelé za pronájem jednoho stánku, tak jsem myslel, že si koupil celou halu:( ). Nebylo by na čase trošku zlevnit aby vystavovatelé mohli udělat důstojné podmínky????.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:24

...víte ta jedna hala má 15 tisíc metrů čtverečních, je to největší hala v ČR a také nejnovější:-). Ono je to totiž takový optický klam. Naše běžné haly mají 4-5 tisíc metrů - takže když jsou zaplněné tři tak to je jedno Péčko. Ale návštěvník si řekne...."sem byl ve třech halách a teď to mají jen v jedný":-)))))))) pěkný podvečer

VIZI
Dotaz od VIZI položen 04.02.2014 19:34

Prý Inchebě v Holešovicích letos vyprší smlouva, a potáhne zpět do SK. Je reálná šance, že bude jen jedna výstava a to MOTOSALON, aby už byl konečně klid...!!! Děkuji za odpověď, určitě máte informace.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 18:10

...no tak, jen mezi námi, taky bychom byli rádi, kdyby byl jen ten náš MOTOSALON:-)) Pěkný večer

bobr2
Dotaz od bobr2 položen 04.02.2014 19:34

ahoj všem, nebylo by lepší.. zajet do Bratislavy

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:26

....každý si může zajet tam, kam ho motorkářský srdce táhne:-)

VitSild
Dotaz od VitSild položen 04.02.2014 20:24

Proč se nemůže zvolit jiný termín výstavy než v Praze?
Rok má 52 týdnů a nemůžu pochopit proč je stejný termín výstavy s Prahou.
Kdyby jedna výstava byla např. o měsíc později tak klidně pojedu na obě.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:27

...jen pro vaši informaci. BVV vyhlásí termín a druhý den ten stejný vyhlásí druhá akce. Je to tak stejné každý rok:-). A samozřejmě by bylo lepší, kdyby byla jedna výstava, nebo dvě, ale každá v jiném termínu:-)

Drakis
Dotaz od Drakis položen 04.02.2014 20:41

Dobrý den.Mohli by jste příště udělet výstavu jen jednodení a nejlépe v telefoní budce,aby se tam lidi mačkali a viděli už úplné ho...

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 16:28

...letos jsme v Brně v pavilonu P - ten má 15 tisíc metrů čtverečních - tam se určitě tolik mačkat nebudete:-)

azgum
Dotaz od azgum položen 04.02.2014 20:52

Dobrý den,
zúčasní se výstavy i značka 4SR?

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 18:09

...ano, bude prý u kluků z Crazy days co nám dělají doprovodný program.-)

JiříII.
Dotaz od JiříII. položen 04.02.2014 21:20

Také se připojuji,rád bych viděl stánek Ducati.Opravdu se s tím nedá nic dělat?

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 17:59

...no my bychom je tu měli moc rádi, pokud budou chtít, tak ať mi zavolají, někam se snad ještě vejdou.-)))))

cirkusak
Dotaz od cirkusak položen 04.02.2014 22:37

Odpověď pro AZGUM..

Ano značka 4SR bude na stánku kaskadéru CRAZY DAY.
Určitě se zastavte podívat na tohle kvalitní oblečení pro motorkáře.

Odpověď od Dita Brančíková z 05.02.2014 18:00

....no tak děkuji za odpověď:-) S přáním pěkného dne Dita




TOPlist