husqvarna_svartpilen_801_2




Prezident AČR Jan Šťovíček a Matěj Smrž na tandemu s Vláďou: Vše o premiéře SBK v Mostě

Velké téma posledních dnů je zařazení mosteckého okruhu do kalendáře světových superbiků, a proto páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil prezident AČR Jan Šťovíček a viceprezident pro péči o děti a mládež Matěj Smrž, kteří za tímto projektem stojí. Poslechněte si vše, co podepsání smlouvy na pět let předcházelo, na čem realizační tým pracuje v těchto dnech a co všechno má před sebou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Páteční rozhovor nastíní vše, co předcházelo podepsání smlouvy s promotérem světových superbiků v Mostě, jak dlouho probíhalo jednání, a co všechno mostecký okruh před premiérou musí splnit. Matěj Smrž prozradí, v jakém stavu má byt závodní trať a co všechno bude muset okruh vylepšit. Důležitá je také infrastruktura, lékařské zabezpečení a pochopitelně prostory, které superbiky nutně potřebují pro své zázemí. Přeci jen hospitality týmů a zejména těch továrních, připomínají zázemí Formule 1.

Pan prezident AČR prozradil, jak bude probíhat financování závodů a co vše bude muset mostecký okruh zainvestovat. Jelikož je smlouva podepsána na pět let, dá se předpokládat, že pokud ne první ročník, tak další již budou za účasti fanoušků na okruhu a to je další velkou výzvou nejen pro organizátory, ale také pro město Most. Mluvilo se také o účasti českých jezdců na divokou kartu, ale také nápadu vložit speciální závod výhradně pro české závodníky. Otázka padla také na návrat MotoGP do České republiky, což se pravděpodobně v nejbližší době nestane, ovšem odpověď prezidenta AČR „proč by nevznikl nový okruh v České republice“ vznesla jistou naději alespoň v teoretické hladině.  

Náš tip

Stahujte nezkrácenou verzi rozhovoru v mp3: stovicek_smrz.mp3

O čem se mluvilo:

  • Chceme, aby světové superbiky byly svátekem pro český motosport
  • O první myšlence dostat světové superbiky na mostecký okruh
  • Co vše předcházelo podpisu smlouvy na pět let
  • O nutné proměně okruhu Most, aby splňoval podmínky SBK
  • Kdo bude financovat superbiky v České republice
  • Jestli existuje alespoň malá šance návratu MotoGP do České republiky

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 30 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 10 Kč
Venda přispěl 10 Kč
Korbik přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist