yamaha_demo_tour




Pavol Pučko a flattrack na tandemu s Vláďou: První zatáčka je masakr

Pavol Pučko začal závodit jako malý kluk na motokrosových tratích, které později vyměnil za plochodrážní ovály a pak už to měl jen krůček k flattracku. Ten ho úplně pohltil a věnoval se mu na plné pecky hezkých pár pátků. Nyní pověsil závodění na hřebík a stará se o růst flattracku u nás. Není tajemstvím, že brzy v Pardubicích proběhne další ročník mistrovství světa a nejen o tom byl páteční rozhovor.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou byl Pavol Pučko, který nám přiblížil atraktivní disciplínu flattrack. Ta se často spojuje s klasickou plochou dráhou, ale ve skutečnosti tomu tak není a dá se říct, že společné mají pouze ovály, na kterých se jezdí. Flattrack se jezdí na upravených motokrosových motorkách, ovšem existuje také třída pro sériové motocykly, které mohou zaznamenat jisté úpravy.

 
Náš tip

Stahujte celý rozhovor v MP3: pucko.mp3

Flattrack je stále více populární po celém světě a je zajímavé, že je několik možností tratí, kdy kromě klasických plochodrážních oválů existují také tratě nazvané TT. Tam už to není pouze o levé zatáčce, ale také o zatáčkách nejrůznějších poloměrů doprava a o skocích. Možná právě proto je flattrack perfektní přípravou pro jezdce MotoGP, jako jsou Velentino Rossi, Jack Milller nebo Fabio Quartararo. Konec konců, v těchto dnech se na flattrackové motorce připravuje také Filip Salač nebo Oliver König. Pokud vás zajímá víc, neváhejte a poslechněte si rozhovor se sympatickým Pavolem Pučkem, který byl u zrodu flattracku u nás a stále se mu věnuje, i když už to není v roli aktivního závodníka.

O čem se mluvilo:

  • O tom, jak se Pavol dostal k závodění
  • Jaký je rozdíl mezi flattrackem a plochou dráhou
  • O pravidlech, tratích, motorkách a povolené technice
  • Jaké hvězdy trénují na flattrackových tratích
  • O akcích, závodech a českých jezdcích

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist