husqvarna_svartpilen_801_2




Michal Prášek na tandemu s Vláďou: Jet MS superbiků v Mostě je výzva

Silničář Michal Prášek za svou kariéru vyzkoušel celou řadu šampionátů, kde startoval na nejrůznějších mašinách a své začátky si odbyl na dvoutaktních malorážkách. Na tři divoké karty se mu podařilo odjet domácí velkou cenu v Brně a nyní se chystá startovat na divokou kartu v Mostě v nejprestižnější kategorii Superbike.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak Michal začal závodit
  • O šampionátech, kde startoval
  • Jaké to bylo závodit při domácí GP v Brně na dvoutaktní dváce
  • O přestupu na velkou motorku  
  • Jak si vyjel místo v MS, ale přestup se nakonec nepodařil
  • O divoké kartě v Mostě v kategorii Superbike
    Náš tip

    Stahujte celý rozhovor v MP3: prasek.mp3

Poslechněte si rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou, kde silniční závodník Michal Prášek přiblíží svou závodní kariéru. Jako malý kluk začínal na minibiku, který později vyměnil za „dospělou“ dvácu Hondu 125GP a vyrazil na velké tratě. Pak přišla na řadu šestka a později litr, na kterém závodí dnes. Michal vypráví, jaké byly začátky, na čem závodil a jaké šampionáty si vyzkoušel. Někdy se dařilo víc, někdy méně a někdy velkou roli zahrála smůla. Bohužel se mu nepodařilo vstoupit do mistrovství světa. Je pravda, že pro to udělal vše a vyhrál šampionát, který mu měl místo ve světě zajistit, jenže to nakonec nestačilo.

Přišlo také zranění, které mu vystavilo stopku a musel si dát od závodění pauzu. Nakonec se mu podařilo vrátit a opět se dostat do formy a vyhrávat. V posledních dnech má Michal plnou hlavu starostí se startem v Mostě mezi superbikovou elitou. Přál si to vždycky zkusit a teď se rozhodl do toho skočit. Poslechněte si, co všechno start obnáší, na co se Michal musí připravit a na jaké motorce by rád domácí závod odjel. Není toho totiž úplně málo a předpisy jsou neúprosné.  

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist