journeyman_brezen




Michal Franc a S Jawou na cestách na tandemu s Vláďou: Pro Kubánce je motorka svátost

Páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou přivítal cestovatele Michala France z projektu S Jawou na cestách a povídání se pochopitelně točilo hlavně o poznávání světa ze sedla motorky. Přesněji řečeno ze sedla pionýra, chcete-li fichtla, na kterém Michal ujel pěkných pár desítek tisíc kilometrů a viděl kus světa. On vlastně Svět na pincku objel… Ano, tipujete správně, je v tom háček. Jestli chcete vědět jaký, poslechněte si páteční rozhovor a budete mít jasno.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • Jak se rozhodl cestovat na Jawě Pionýr
  • Co všechno viděl a kam na Pionýru dojel
  • O cestě do Černobylu, Moskvy a dál do Finska
  • Jak dostal pozvánku na Kubu od prezidenta místního Jawa klubu
  • O životě na Kubě a místním Jawa klubu
  • Jak na Kubu vezl náhradní díly a vzbudil na letišti pozdvižení
    Náš tip

    Nesestříhaný rozhovor k poslechu zde: francmichal.mp3

Michal Franc říká, že vlastně moc motorkám nerozumí a na velkou mašinu ani nemá řidičák. I tak ale viděl ze sedla motorky kus světa a je vlastně fuk, že to dal na malém fichtlu, přesněji řečeno Pionýru. Samozřejmě, že se motorka občas porouchala a musela se opravovat. Hlavně díky kolegovi Martinovi se leccos podařilo opravit na cestách a cestu zdárně dokončit. Na malé padesátce procestoval Balkán, vyrazil do Černobylu a navštívil Rusko, kde zažil nejrůznější zážitky. Velkým kontrastem byl přesun do Finska a do dalších zemí, přes které se s parťákem vracel zpátky domů.

Jak to tak bývá, v životě hrají velkou roli náhody, a jednoho dne Michal dostal pozvání od prezidenta kubánského Jawa klubu, které s velkým nadšením přijal, i když si v první chvíli myslel, že jde o legrácku některého z kámošů. Kuba ho doslova očarovala a při návštěvě zažil moře skvělých zážitků, potkal bezva lidi a viděl zemi, ve které lidé nežijí v blahobytu. Možná o to víc jsou pohostinní, přátelští a umí se radovat z mála. Poslechněte si povídání o dvou návštěvách Kuby, kde rozhodně nebyl naposled. Pak už možná nikoho nepřekvapí, že se stal čestným členem kubánského Jawa klubu a zástupcem klubu nejen pro Českou republiku, ale pro celou Evropu.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist