yamaha_demo_tour




Martin Krátký to roztočil na ledu

Ani v těchto zimních měsících Martin nelenil a připravil pro nás hodně zajímavou podívanou a ukázal nám, že se dá na silniční motorce užit srandy i v zimě.

Jak jsi vlastně přišel na nápad jezdit na ledu?
Tak myšlenku vyzkoušet něco takového už nosím v hlavě pár let, chtěl jsem něco co by mohlo fungovat na sněhu a ledu. Až letos jsem se donutil vyrobit si pneu, které by to zvládly. Nakoupil jsem si šrouby, matky a podložky a dal se do výroby. Trvalo to dva dny ohřebíkovat obě gumy, dohromady je tam přes 700 šroubů.
Co obnášela příprava na tuhle jízdu?
Krom zmíněných šroubů jsem oproti normálnímu ježdění potřeboval sehnat někoho na bruslích kdo by chytal motorku při případném pádu. Mám volnoběh nastavený na 3 a půl tisíce otáček a na ledě v keckách motorku nedoběhneš.
Jak moc se změnily jízdní vlastnosti k lepšímu nebo horšímu?
Na sněhu guma fungovala celkem dobře, na ledu to bylo už horší. Kdybych šrouby víc naostřil, tak by to bylo určitě lepší. Po zadním se dalo jezdit normálně, na hraně ale už guma měla snahu klouzat. Po téhle zkušenosti bych dal užší šrouby. Na led jsou ideální hroty přímo na led, vedení motorky je pak jak na asfaltu. Tato sada je ale o dost draží a nechtěl jsem dát deset tisic za pár zimních ježdění.
Kde tě můžou lidé letos spatřit poprvé?
Moje sezóna začíná počátkem března v Brně na Motosalonu. Už se moc těším, že si budu po zimní pauze zajezdit před lidmi. Uvidíme jestli jsem to ježdění přes zimu nezapomněl. Od září jsem toho moc nenatrénoval kvůli zraněné noze.

A jak vidíš rok 2012?
I tenhle rok mám v plánu závody po Evropě. Určitě nějaké vystoupení tady v ČR, natočit videa a hlavně trénovat.  Více najdete na martinkratky.cz.


Video



Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (69x):



TOPlist