yamaha_demo_tour




Lukáš Podiuk Na tandemu s Vláďou: Koupit si motorku znamenalo koupit si svobodu

S pátkem je tu další rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou a ponese se v duchu cestování, protože na červenou sedačku usedl Lukáš Podiuk, který na motorce projel Nový Zéland a natočil o tom film. Lukáš vypráví o své cestě, o motorce, kterou si vybral, a o zážitcích, které ho během cesty potkaly. Už na začátku se rozhodl, že o dvouměsíční cestě natočí film, a také to je velké téma.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O cestě na Nový Zéland
  • Jak si na cestování vydělával na farmě pěstující chmel
  • O plánování cesty, pořízení motorky a balení na dva měsíce
  • Jak se cestuje a natáčí film v jednom
  • O přírodě, o offroadu a o lidech
  • Co vše obnáší natočení filmu a jeho střihání
 
Náš tip

Celý rozhovor v délce 1:20:45 ke stažení zde: podiuk.mp3

Lukáš vyrazil na Nový Zéland za svou přítelkyní, se kterou tam pracoval na farmě, a později společně na motorce projeli na velké motorce kus Zélandu. V rozhovoru se dozvíte, jaké to bylo, pracovat na farmě, kde se pěstoval chmel, a všechno o vaření piva na druhé straně světa. Lukáš vypráví, jak se rozhodl vyrazit na více než dvouměsíční cestu, během které natáčel film a ten nyní promítá v kinech. Jak říká: „Chtěl jsem mít nejlepší sólo motorkářský film v Česku, což musí posoudit každí sám, jestli se povedlo nebo ne.“ Za život už procestoval kus světa, ale na motorce se poprvé svezl ve Vietnamu, a to bylo impulzem zažít Nový Zéland za řídítky motorky, konkrétně Hondy CRF250 Rally, která mu padla do oka.

Poslechněte si zážitky z cesty, kde byl téměř pořád sám, o přírodě, o učení ježdění v terénu na enduru nebo o tom, jak natáčel film a sem tam se dostal do úzkých. Pokud vás zajímá film Explore New Zealand, mrkněte na trailer, protože ten vypadá naprosto úžasně a je vidět, že Lukáš si s kamerou a vlastně filmařinou jako takovou skvěle rozumí. Nyní proběhla v kinech premiéra, nicméně se ještě nejedná o finální verzi, na které Lukáš stále maká a předpokládá, že bude brzy hotová a záběry umocní grafika a originální hudba. 

   

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist