globalmoto_duben_nolan




Libor Pecháček na tandemu s Vláďou: Do dětí je potřeba sport tlouct

Není to tak dávno, kdy seriál rozhovorů Na tandemu navštívila vítězka světového poháru v trialu Denisa Pecháčková a vyprávěla o svých začátcích, úspěších a plánech. Je bez debat, že za úspěchem mladých sportovnců téměř vždycky stojí rodiče a ani v tomto případě tomu není jinak. Jaké je to vychovávat špičkovou trialovou závodnici a co všechno to obnáší? To přiblíží rozhovor s Denisy otcem Liborem, který jednoho dne vyměnil ragby za trial a jeho kouzlu úplně propadl.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O ragby, které Liborovi ovlivnilo život a ukázalo cestu
  • Jak se rozhodl pořídit „šlapačku“ a podlehl kouzlu trialu
  • O výchově dětí a důležitosti sportu
  • Jak dcera Denisa propadla trialu a pustila se do něj na plné pecky
  • O vybudování trialového areálu u Říčan
  • Jak obnáší být trenérem vlastní dcery
Náš tip

Dlouhá verze rozhovoru v MP3 bez střihů a krácení: pechacek.mp3

Libor Pecháček tvrdí, že mu ragby dalo do života hrozně moc a čerpá z toho nejen v rámci trialového klubu, ale také při trénování své dcery Denisy. Jak sám říká, sport je pro děti nesmírně důležitý a je potřeba do nich doslova tlouct. Poslechněte si rozhovor, jak se dceře zalíbil trial a z kola přešla na trialovou motorku. Jelikož to Denisu bavilo a měla velkou chuť trénovat a pracovat na sobě, rozhodli se trial brát vážně a dělat ho pořádně a na úrovni. Dnes Denisa září na světové úrovni a dělá všechno proto, aby se jí podařilo uspět ve světovém šampionátu „velkých holek“.

Jestli si někdy všimli trialového areálu u D1 kousek za Prahou, tak také na něj dojde řeč. Vznikl díky Liborovi a ten v rozhovoru přiblíží, že vybudování rozlehlého tréninkového plácku nebyla žádná sranda a při realizaci se musel popasovat se spoustou překážek. Dnes areál skvěle funguje a dělá mu radost, když vidí, jaký je o něj zájem a jak si ho trialisti a enduráci užívají. Poslechněte si rozhovor s člověkem, kterého trial neskutečně baví a který je trenérem dcery, co se v roce 2022 stala v patnácti letech vítězkou světového poháru v trialu kategorie TR2.    

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist